Ovenschotel met rijst, broccoli en kip in een romige saus en een krokant laagje
Ingredienten
400 gr kipfilet of kippendijen
300 gr broccoli
200 gr rijst
250 ml kippenbouillon (van tablet)
1 theel mosterd
Bosje verse perterselie
2 eetl boter
2 eetl bloem
125 ml creme fraiche (light)
40 gr geraspte kaas
25 gr paneermeeL
Bereiding
Kook de rijst gaar volgens de verpakking en giet af. Snijd de broccoli in roosjes en kook ze 8 min of stoom ze in 20 min beetgaar. Verwarm de oven op 200 garden. Snijd ondertussen de kip stukken. Verhit de helft van de boter in een pan en bak de kip gaar en rondom mooi bruin.
Schep de kip uit de pan en smelt de rest van de boter er bij. Roer met een garde de bloem erbij zodat er een roux ontstaat. Giet beetje bij beetje de bouillon er bij en roer ondertussen met de garde tot een egale saus.
Roer de crème fraiche en de mosterd door de saus. Hak de peterselie fijn en voeg deze ook toe aan de saus. Schep de kip weer terug in de pan bij de saus. Schep de broccoli door de rijst en schep daarna in een ovenschaal.
Verdeel de kip en de roomsaus er over. Meng de kaas en het paneermeel door elkaar en bestrooi de ovenschotel hiermee. Zet de schaal 20 min in de oven.