Romige kip met rijst en broccoli
Ovenschotel met rijst, broccoli en kip in een romige saus en een krokant laagje
45 M + 20 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
400 gr kipfilet of kippendijen
-
300 gr broccoli
-
200 gr rijst
-
250 ml kippenbouillon ( van tablet )
-
1 theelepel mosterd
-
Bosje verse peterselie
-
2 eetlepels boter
-
2 eetlepels bloem
-
125 ml crĆØme fraĆ®che ( light )
-
40 gr geraspte kaas
-
25 gr paneermeel
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Kook de rijst gaar volgens de verpakking en giet af. Snijd de broccoli in roosjes en kook ze 8 min of stoom ze in 20 min beetgaar. Verwarm de oven op 200 garden. Snijd ondertussen de kip in stukken. Verhit de helft van de boter in een pan en bak de kip gaar en rondom mooi bruin.
-
Schep de kip uit de pan en smelt de rest van de boter er bij. Roer met een garde de bloem erbij zodat er een roux ontstaat. Giet beetje bij beetje de bouillon er bij en roer ondertussen met de garde tot een egale saus.
-
Roer de crĆØme fraĆ®che en de mosterd door de saus. Hak de peterselie fijn en voeg deze ook toe aan de saus. Schep de kip weer terug in de pan bij de saus. Schep de broccoli door de rijst en schep daarna in een ovenschaal.
-
Verdeel de kip en de roomsaus er over. Meng de kaas en het paneermeel door elkaar en bestrooi de ovenschotel hiermee. Zet de schaal 20 min in de oven.
Heeft het gesmaakt?
933 stemmen
Ook lekker