Ga naar de inhoud
Romige kip met rijst en broccoli

Romige kip met rijst en broccoli

Ovenschotel met rijst, broccoli en kip in een romige saus en een krokant laagje

45 M + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 400 gr kipfilet of kippendijen
  • 300 gr broccoli
  • 200 gr rijst
  • 250 ml kippenbouillon ( van tablet )
  • 1 theelepel mosterd
  • Bosje verse peterselie
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 125 ml crème fraîche ( light )
  • 40 gr geraspte kaas
  • 25 gr paneermeel

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de verpakking en giet af. Snijd de broccoli in roosjes en kook ze 8 min of stoom ze in 20 min beetgaar. Verwarm de oven op 200 garden. Snijd ondertussen de kip in stukken. Verhit de helft van de boter in een pan en bak de kip gaar en rondom mooi bruin.


    romige kip met rijst 01 romige kip met rijst 01 romige kip met rijst 01
  2. Schep de kip uit de pan en smelt de rest van de boter er bij. Roer met een garde de bloem erbij zodat er een roux ontstaat. Giet beetje bij beetje de bouillon er bij en roer ondertussen met de garde tot een egale saus.


    romige kip met rijst 01 romige kip met rijst 01 romige kip met rijst 01
  3. Roer de crème fraîche en de mosterd door de saus. Hak de peterselie fijn en voeg deze ook toe aan de saus. Schep de kip weer terug in de pan bij de saus. Schep de broccoli door de rijst en schep daarna in een ovenschaal.


    romige kip met rijst 01 romige kip met rijst 01 romige kip met rijst 01
  4. Verdeel de kip en de roomsaus er over. Meng de kaas en het paneermeel door elkaar en bestrooi de ovenschotel hiermee. Zet de schaal 20 min in de oven.