Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Romige kip met rijst en broccoli

Ovenschotel met rijst, broccoli en kip in een romige saus en een krokant laagje

Ingredienten
400 gr kipfilet of kippendijen
300 gr broccoli
200 gr rijst
250 ml kippenbouillon (van tablet)
1 theel mosterd
Bosje verse perterselie
2 eetl boter
2 eetl bloem
125 ml creme fraiche (light)
40 gr geraspte kaas
25 gr paneermeeL
 
Bereiding
Kook de rijst gaar volgens de verpakking en giet af. Snijd de broccoli in roosjes en kook ze 8 min of stoom ze in 20 min beetgaar. Verwarm de oven op 200 garden. Snijd ondertussen de kip stukken. Verhit de helft van de boter in een pan en bak de kip gaar en rondom mooi bruin.
 
romige kip met rijst 01
romige kip met rijst 01
romige kip met rijst 01
romige kip met rijst 01
Schep de kip uit de pan en smelt de rest van de boter er bij. Roer met een garde de bloem erbij zodat er een roux ontstaat. Giet beetje bij beetje de bouillon er bij en roer ondertussen met de garde tot een egale saus.
 
romige kip met rijst 01
romige kip met rijst 01
romige kip met rijst 01
romige kip met rijst 01
Roer de crème fraiche en de mosterd door de saus. Hak de peterselie fijn en voeg deze ook toe aan de saus. Schep de kip weer terug in de pan bij de saus. Schep de broccoli door de rijst en schep daarna in een ovenschaal.
 
romige kip met rijst 01
romige kip met rijst 01
romige kip met rijst 01
romige kip met rijst 01
 
Verdeel de kip en de roomsaus er over. Meng de kaas en het paneermeel door elkaar en bestrooi de ovenschotel hiermee. Zet de schaal 20 min in de oven.

 

 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×