Romige kip met rijst en broccoli

Ovenschotel met rijst, broccoli en kip in een romige saus en een krokant laagje

Ingredienten
400 gr kipfilet of kippendijen
300 gr broccoli
200 gr rijst
250 ml kippenbouillon (van tablet)
1 theel mosterd
Bosje verse perterselie
2 eetl boter
2 eetl bloem
125 ml creme fraiche (light)
40 gr geraspte kaas
25 gr paneermeeL
 
Bereiding
Kook de rijst gaar volgens de verpakking en giet af. Snijd de broccoli in roosjes en kook ze 8 min of stoom ze in 20 min beetgaar. Verwarm de oven op 200 garden. Snijd ondertussen de kip stukken. Verhit de helft van de boter in een pan en bak de kip gaar en rondom mooi bruin.
 
romige kip met rijst 01
romige kip met rijst 01
romige kip met rijst 01
romige kip met rijst 01
Schep de kip uit de pan en smelt de rest van de boter er bij. Roer met een garde de bloem erbij zodat er een roux ontstaat. Giet beetje bij beetje de bouillon er bij en roer ondertussen met de garde tot een egale saus.
 
romige kip met rijst 01
romige kip met rijst 01
romige kip met rijst 01
romige kip met rijst 01
Roer de crème fraiche en de mosterd door de saus. Hak de peterselie fijn en voeg deze ook toe aan de saus. Schep de kip weer terug in de pan bij de saus. Schep de broccoli door de rijst en schep daarna in een ovenschaal.
 
romige kip met rijst 01
romige kip met rijst 01
romige kip met rijst 01
romige kip met rijst 01
 
Verdeel de kip en de roomsaus er over. Meng de kaas en het paneermeel door elkaar en bestrooi de ovenschotel hiermee. Zet de schaal 20 min in de oven.

 

 

771 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.