
Tofu met broccoli en rijst
Als ik een gezond gerecht wil maken is dit één van mijn favorieten! Het is makkelijk, snel en het is lekker voedzaam. De goudbruin gebakken tofu, knapperige cashewnoten en licht pittige sojasaus maken het een succes. Bovendien is het ideaal om restjes groente op te maken, dus varieer er lekker op los!
25 M
Ingrediënten
Voor personen
-
500 gr broccoli
-
375 gr tofu
-
225 gr rijst
-
1 handje cashewnoten
-
100 gr peen julienne
-
2 theelepels maïzena
-
1 kleine ui
-
3 cm gember
-
1 teen knoflook
-
5 eetlepels sojasaus
-
1 eetlepel agavesiroop
-
1 snuf chili
-
1 eetlepel olie
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
-
Dep de tofu goed droog en snijd in blokjes. Meng de helft van de maïzena door de blokjes tofu tot ze licht bedekt zijn. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de tofu goudbruin. Haal uit de pan en zet apart.
-
Snipper de ui, rasp de gember en hak de knoflook fijn. Fruit dit in dezelfde pan tot het geurt. Voeg de resterende maïzena toe en bak dit kort mee.
-
Meng de sojasaus, agavesiroop en chili in een kommetje. Giet het mengsel in de pan en roer door totdat het een saus begint te worden. Doe de gebakken tofu terug in de pan en schep alles om zodat de saus goed verdeeld wordt.
-
Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en kook ze kort beetgaar in een pan met ruim kokend water. Giet af en zet opzij.
-
Schep de gekookte broccoli, peen julienne en gekookte rijst op borden. Schep de gebakken tofu er bij.
-
Rooster de cashewnoten kort in een droge pan en strooi ze over het gerecht. Serveer direct.
-
Tips van mij: dit gerecht kun je maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren in een afgesloten bakje.
Ik vind dit gerecht perfect om restjes groenten in te verwerken, zoals paprika of sugar snaps.
Heeft het gesmaakt?
1 stem
Ook lekker