Romige spaghetti met zoete aardappel

Lekkere vegetarische pasta met een romige saus van geroosterde zoete aardappel met spinazie en geroosterde pijnboompitten.

Hoofdgerecht 25 min + 20 min oventijd

ingrediënten

voor 3 personen

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220° graden.

  2. Schil de zoete aardappel, snijd in blokjes en doe in een kom. Besprenkel met een beetje olie en peper en zout.

  3. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en rooster ze 20 minuten in de oven tot ze zacht zijn.

  4. Kook ondertussen de spaghetti gaar.

  5. Rooster de pijnboompitten.

  6. Hak de ui en knoflook fijn en fruit aan in een kookpan.

  7. Doe ⅔ van de geroosterde zoete aardappel, de tomatenpuree, de kookroom en bouillon erbij. Bak even kort mee.

  8. Pureer met een staafmixer tot een saus.

  9. Roerbak de spinazie in een koekenpan tot deze geslonken is. Schep de zoete aardappelsaus door de spinazie en voeg de overige geroosterde blokjes toe en vervolgens ook de spaghetti. Schep alles goed door elkaar.

  10. Als de saus iets te dun is laat je deze iets inkoken en als ie te droog is voeg je een beetje water toe.

  11. Proef of de spaghetti met zoete aardappelsaus goed op smaak is en voeg anders een snufje peper en zout toe.

  12. Garneer het pastagerecht met pijnboompitten, Parmezaanse kaas en basilicum.

  13. Tip: Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

Heeft het gesmaakt?
99 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!