Romige spaghetti met zoete aardappel
Lekkere vegetarische pasta met een romige saus van geroosterde zoete aardappel met spinazie en een bite van pijnboompitten
Bereiding
Verwarm de oven 220 graden. Snijd de zoete aardappel in blokjes en doe in een kom en besprenkel met een beetje olie en peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en rooster ze 20 minuten in de oven tot ze zacht zijn. Kook ondertussen de spaghetti gaar. Hak de ui en knoflook fijn en fruit aan in een kookpan.
Doe ⅔ van de geroosterde zoete aardappel, tomatenpuree, de kookroom en bouillon er bij. Pureer met een staafmixer tot een saus. Roerbak de spinazie in een koekenpan tot deze geslonken is. Schep de zoete aardappelsaus door de spinazie en voeg de overige geroosterde blokjes toe en vervolgens ook de spaghetti. Schep alles goed door elkaar.
Als de saus iets te dun is laat je deze iets inkoken en als ie te droog is voeg je een beetje water toe. Proef of de spaghetti met zoete aardappelsaus goed op smaak is en voeg anders een snufje peper en zout toe. Garneer het pastagerecht pijnboompitten, Parmezaanse kaas en basilicum.