Romige spaghetti met zoete aardappel

Lekkere vegetarische pasta met een romige saus van geroosterde zoete aardappel met spinazie en een bite van pijnboompitten

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven 220 graden. Snijd de zoete aardappel in blokjes en doe in een kom en besprenkel met een beetje olie en peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en rooster ze 20 minuten in de oven tot ze zacht zijn. Kook ondertussen de spaghetti gaar. Hak de ui en knoflook fijn en fruit aan in een kookpan.

 Doe ⅔ van de geroosterde zoete aardappel, tomatenpuree, de kookroom en bouillon er bij. Pureer met een staafmixer tot een saus. Roerbak de spinazie in een koekenpan tot deze geslonken is. Schep de zoete aardappelsaus door de spinazie en voeg de overige geroosterde blokjes toe en vervolgens ook de spaghetti. Schep alles goed door elkaar.

 Als de saus iets te dun is laat je deze iets inkoken en als ie te droog is voeg je een beetje water toe. Proef of de spaghetti met zoete aardappelsaus goed op smaak is en voeg anders een snufje peper en zout toe. Garneer het pastagerecht pijnboompitten, Parmezaanse kaas en basilicum.

zoete_aardappel_spaghetti www.leukerecepten.nl
66 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x pastasalades

Pastasalade met carpaccio
Pastasalade met tonijn
Gezonde pastasalade

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.