Romige spaghetti met zoete aardappel

Lekkere vegetarische pasta met een romige saus van geroosterde zoete aardappel met spinazie en een bite van pijnboompitten

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven 220 graden. Snijd de zoete aardappel in blokjes en doe in een kom en besprenkel met een beetje olie en peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en rooster ze 20 minuten in de oven tot ze zacht zijn. Kook ondertussen de spaghetti gaar. Hak de ui en knoflook fijn en fruit aan in een kookpan.

 Doe ⅔ van de geroosterde zoete aardappel, tomatenpuree, de kookroom en bouillon er bij. Pureer met een staafmixer tot een saus. Roerbak de spinazie in een koekenpan tot deze geslonken is. Schep de zoete aardappelsaus door de spinazie en voeg de overige geroosterde blokjes toe en vervolgens ook de spaghetti. Schep alles goed door elkaar.

 Als de saus iets te dun is laat je deze iets inkoken en als ie te droog is voeg je een beetje water toe. Proef of de spaghetti met zoete aardappelsaus goed op smaak is en voeg anders een snufje peper en zout toe. Garneer het pastagerecht pijnboompitten, Parmezaanse kaas en basilicum.

73 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.