Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Romige spaghetti met zoete aardappel

Lekkere vegetarische pasta met een romige saus van geroosterde zoete aardappel met spinazie en een bite van pijnboompitten

Ingrediënten
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven 220 graden. Snijd de zoete aardappel in blokjes en doe in een kom en besprenkel met een beetje olie en peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en rooster ze 20 minuten in de oven tot ze zacht zijn. Kook ondertussen de spaghetti gaar. Hak de ui en knoflook fijn en fruit aan in een kookpan.

 Doe ⅔ van de geroosterde zoete aardappel, tomatenpuree, de kookroom en bouillon er bij. Pureer met een staafmixer tot een saus. Roerbak de spinazie in een koekenpan tot deze geslonken is. Schep de zoete aardappelsaus door de spinazie en voeg de overige geroosterde blokjes toe en vervolgens ook de spaghetti. Schep alles goed door elkaar.

 Als de saus iets te dun is laat je deze iets inkoken en als ie te droog is voeg je een beetje water toe. Proef of de spaghetti met zoete aardappelsaus goed op smaak is en voeg anders een snufje peper en zout toe. Garneer het pastagerecht pijnboompitten, Parmezaanse kaas en basilicum.

zoete_aardappel_spaghetti www.leukerecepten.nl

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Tip: bestel nu ook mijn LeukeRecepten kookboek!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×