Plaattaart met zoete aardappel
Lekkere krokante plaattaart van bladerdeeg met plakjes zoete aardappel, geitenkaas en pecannoten. Een heerlijk combinatie.
20 M + 25 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
1 rol vers bladerdeeg
-
400 gr zoete aardappel
-
125 gr geitenkaas
-
2 eetlepels melk ( plantaardig )
-
1 kneep honing
-
1 snuf gedroogde tijm
-
1 handje pecannoten
-
1 kleine rode ui
-
1 handje verse peterselie
-
40 gr gedroogde tomaatjes
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Haal het bladerdeeg alvast uit de koelkast, zodat het een beetje op kamertemperatuur kan komen.Ā
-
Was en schil optioneel de zoete aardappel(en).
-
Verwarm de oven voor op 200Ā° graden.
-
Snijd het deeg 1 cm langs de rand in met een mesje. Snijd het dus net niet helemaal door.
-
Prak 2/3 deel van de geitenkaas fijn en meng met de melk, honing, peper, zout en tijm.
-
Verdeel het geitenkaasmengsel binnen de lijnen van het bladerdeeg.
-
Snijd de zoete aardappel in dunne plakjes van ca. 1 Ć 2 mm dik (niet te dik, anders worden ze niet goed gaar).
-
Leg deze daksgewijs over het bladerdeeg met smeersel.
-
Snijd de gedroogde tomaatjes in stukjes en hak de pecannoten grof.
-
Snijd de rode ui in halve ringen of in stukjes.
-
Verdeel de tomaatjes, ui, pecannoten en overige geitenkaas over de zoete aardappel.
-
Besprenkel met een beetje olijfolie en bak de plaattaart met zoete aardappel ca. 20 Ć 25 min in de oven tot deze gaar is.
-
Hak de peterselie grof en bestrooi de plaattaart hiermee.
-
Tips: de plaattaart later opwarmen? Leg hem een paar minuutjes in een voorverwarmde oven.
-
Vervang de pecannoten ook eens door walnoten
-
Dit gerecht is lekker als avondmaal met bijvoorbeeld een salade of soep ernaast, maar je kunt het ook als lunch eten.
Heeft het gesmaakt?
31 stemmen
Ook lekker