Plaattaart met zoete aardappel

Lekkere krokante plaattaart van bladerdeeg met plakjes zoete aardappel, geitenkaas en pecannoten. Een heerlijk combinatie.

Hoofdgerecht 20 min + 25 min oventijd

ingrediënten

voor 3 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Haal het bladerdeeg alvast uit de koelkast, zodat het een beetje op kamertemperatuur kan komen. 

  2. Was en schil optioneel de zoete aardappel(en).

  3. Verwarm de oven voor op 200° graden.

  4. Snijd het deeg 1 cm langs de rand in met een mesje. Snijd het dus net niet helemaal door.

  5. Prak 2/3 deel van de geitenkaas fijn en meng met de melk, honing, peper, zout en tijm.

  6. Verdeel het geitenkaasmengsel binnen de lijnen van het bladerdeeg.

  7. Snijd de zoete aardappel in dunne plakjes van ca. 1 à 2 mm dik (niet te dik, anders worden ze niet goed gaar).

  8. Leg deze daksgewijs over het bladerdeeg met smeersel.

  9. Snijd de gedroogde tomaatjes in stukjes en hak de pecannoten grof.

  10. Snijd de rode ui in halve ringen of in stukjes.

  11. Verdeel de tomaatjes, ui, pecannoten en overige geitenkaas over de zoete aardappel.

  12. Besprenkel met een beetje olijfolie en bak de plaattaart met zoete aardappel ca. 20 à 25 min in de oven tot deze gaar is.

  13. Hak de peterselie grof en bestrooi de plaattaart hiermee.

  14. Tips: de plaattaart later opwarmen? Leg hem een paar minuutjes in een voorverwarmde oven.

  15. Vervang de pecannoten ook eens door walnoten

  16. Dit gerecht is lekker als avondmaal met bijvoorbeeld een salade of soep ernaast, maar je kunt het ook als lunch eten.

Heeft het gesmaakt?
30 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!