Ga naar de inhoud
Romige koffie mousse met ricotta

Romige koffie mousse met ricotta

Een heel eenvoudig, maar o zo heerlijk Italiaans dessert met een super romige koffie crème. Serveer het extra leuk in een glaasje met lekkere toppings.

15 M + 2 U

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor personen

  • 150 ml slagroom
  • 250 gr ricotta
  • 3 eetlepels poedersuiker
  • 2 eetlepels sterke espresso
  • 2 theelepels marsala wijn
  • 1 stukje pure chocolade
  • 1 handje geroosterde hazelnoten
  • Amaretti of cantuccini koekjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Mix de slagroom tot er zachte pieken ontstaan en zet vervolgens apart.


  2. Mix dan in een ander kom de ricotta en poedersuiker tot deze romig en glad is. Voeg beetje bij beetje de espresso (afgekoeld) en de marsala wijn toe.


  3. Spatel de slagroom voorzichtig door de ricottaroom.


  4. Maak laagjes in glazen van een paar verkruimelde koekjes met de ricotta koffieroom. Zet minimaal 2 uur in de koelkast.


  5. Rasp er voor het serveren een beetje pure chocolade over en bestrooi met grof gehakte hazelnoten.


  6. Tip: Marsala wijn is een soort van Italiaanse port. Sowieso verkrijgbaar bij de slijterij.


  7. Dit recept komt uit het boek La Vita e Dolce van Letitia Clark met de heerlijke zoete Italiaanse recepten. Van desserts zoals panna cotta tot cakejes en uiteraard tiramisu. Het boek bevat 272 pagina’s en bevat prachtige foto’s en illustraties.