
Kwarkcake met een vleugje citroen
Deze kwarkcake met een vleugje citroen is lekker fris en zacht van structuur. Deze cake met kwark is eenvoudig om te maken en perfect als doordeweeks tussendoortje of als toetje na je maaltijd. Gemaakt met minder suiker dan gewoonlijk. Ook lekker met sinaasappel.
20 M + 1 U oventijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
150 gr suiker
-
1 citroen
-
0.5 theelepel vanille extract
-
250 gr zelfrijzend bakmeel
-
1 theelepel bakpoeder
-
100 gr boter ( gesmolten )
-
250 gr volle kwark ( houd een lepel apart voor de garnering )
-
1 Snuf zout
-
3 eieren
Benodigdheden
-
Cakevorm
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
-
Snijd twee plakjes van de citroen voor de garnering. Rasp daarna de citroen en pers de citroen uit. Bewaar voor de garnering eventueel ook een beetje rasp (ongeveer 1 theelepel) en houd deze apart.
-
Mix in een grote kom de suiker, het citroensap, de rest van de citroenrasp, gesmolten boter, vanille-extract en eieren tot een glad mengsel.
-
Voeg de kwark toe en mix er goed door.
-
Voeg het zelfrijzend bakmeel, de bakpoeder en het zout toe en schep dit door het kwarkmengsel tot het goed gemengd is. Meng dit niet te lang anders wordt de cake compact en minder luchtig.
-
Giet het beslag in een ingevette bakvorm en bak de kwarkcake in de oven voor ongeveer 60 Ć 70 minuten, of tot een prikker schoon uit het midden van de cake komt.
-
Haal de cake uit de oven laat hem grotendeels afkoelen en haal hem voorzichtig uit de vorm.
-
Besmeer de afgekoelde cake met een lepel kwark, wat citroenrasp en de citroenpartjes.
-
Bewaartip: deze cake kan je het beste tot 3 dagen bewaren in een afgesloten container in de koelkast. Voor het beste resultaat laat je de cake voor het serveren even op kamertemperatuur komen.
Heeft het gesmaakt?
3 stemmen
Ook lekker