Salade met kersen en mozzarella

Verse kersen zijn heerlijk in deze frisse en zomerse salade met mozzarella, croutons, hazelnoten en een balsamico dressing.

Bijgerecht 10 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwijder indien nodig de pitten uit de kersen en snijd ze doormidden.

  2. Verdeel de sla over 2 bordjes (of op één bord als bijgerecht).

  3. Scheur de mozzarella in stukjes over de sla. Verdeel dan ook de kersen, croutons, hazelnoten en basilicum eroverheen.

  4. Meng de balsamico azijn, olijfolie, peper en zout. Besprenkel de salade met deze dressing.

  5. Tips: Lekker als (lichte) lunch of met een stukje (vega)vlees of vis er naast als complete maaltijd.

  6. Deze salade is het lekkerste in de zomer met verse kersen, maar kan ook met kersen uit pot gemaakt worden. Bedenk wel dat deze vaak op siroop staan en dus extra veel suiker in zit.

Heeft het gesmaakt?
25 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!