
Salade met kersen en mozzarella
Verse kersen zijn heerlijk in deze frisse en zomerse salade met mozzarella, croutons, hazelnoten en een balsamico dressing.
10 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
50 gr (veld) sla
-
250 gr kersen
-
Handje brood croutons
-
2 eetlepels hazelnoten
-
1 bol buffelmozzarella
-
verse basilicum
-
2 eetlepels balsamico azijn
-
2 eetlepels olijfolie
-
peper en zout
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwijder indien nodig de pitten uit de kersen en snijd ze doormidden.
-
Verdeel de sla over 2 bordjes (of op Ć©Ć©n bord als bijgerecht).
-
Scheur de mozzarella in stukjes over de sla. Verdeel dan ook de kersen, croutons, hazelnoten en basilicum eroverheen.
-
Meng de balsamico azijn, olijfolie, peper en zout. Besprenkel de salade met deze dressing.
-
Tips: Lekker als (lichte) lunch of met een stukje (vega)vlees of vis er naast als complete maaltijd.
-
Deze salade is het lekkerste in de zomer met verse kersen, maar kan ook met kersen uit pot gemaakt worden. Bedenk wel dat deze vaak op siroop staan en dus extra veel suiker in zit.
Heeft het gesmaakt?
26 stemmen
Ook lekker