Salade met kersen en mozzarella

Verse kersen zijn heerlijk in deze frisse en zomerse salade met mozzarella, croutons, hazelnoten en een balsamico dressing.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Verwijder indien nodig de pitten uit de kersen en snijd ze doormidden.

Verdeel de sla over 2 bordjes (of op één bord als bijgerecht).

Scheur de mozzarella in stukjes over de sla. Verdeel dan ook de kersen, croutons, hazelnoten en basilicum eroverheen.

Meng de balsamico azijn, olijfolie, peper en zout. Besprenkel de salade met deze dressing.

Tips: Lekker als (lichte) lunch of met een stukje (vega)vlees of vis er naast als complete maaltijd.

Deze salade is het lekkerste in de zomer met verse kersen, maar kan ook met kersen uit pot gemaakt worden. Bedenk wel dat deze vaak op siroop staan en dus extra veel suiker in zit.

22 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!