Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Rucolasoep

 
Heerlijk en gezonde rucolasoep met geitenkaas en pijnboompitten
 
Ingrediënten
50 gr boter
1 ui
1 liter kippenbouillon (van tablet)
250 ml slagroom
1 aardappel
150 gr rucola
50 gr geitenkaas, verkruimeld
2 eetl pijnboompitten
zout en peper
 
Bereiding
Snipper de ui. Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui 5 minuten aan. Schenk de kippenbouillon en slagroom er bij en roer goed door. Snijd de aardappel in blokje en doe deze ook bij de soep. Laat de soep 10 min zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en doe de rucola (een handje apart houden voor de garnering) in de soep en pureer hem met de staafmixer fijn. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Rooster de pijnboompitten in een pannetje zonder boter of olie in 2 min goudbruin. Verdeel de soep over 4 borden en garneer met de rucola, geitenkaas en pijnboompitten.
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×