
Rucolasoep
Mooie groene soep gemaakt van rucola, ook ideaal als je nog een restje van deze sla over hebt
30 M
Ingrediƫnten: Rucolasoep
Voor personen
-
1 eetlepel boter
-
1 ui
-
750 ml groentebouillon
-
200 ml room
-
200 gr aardappel
-
150 gr rucola
-
4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
Benodigdheden
-
Staafmixer of blender
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Rucolasoep
-
Snipper de ui. Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui 5 minuten aan. Snijd de aardappel in blokjes of gebruik aardappelschijfjes en doe deze ook in de pan. Voeg na 2 minuutjes de bouillon erbij en breng aan de kook.
-
Voeg dan de rucola toe (bewaar een beetje voor de garnering) en laat slinken in de soep en kook een paar minuten mee. Als de aardappels gaar zijn (na ca. 15 minuten) dan pureer je de soep met een staafmixer of in de blender fijn.
-
Voeg de room toe en roer door de rucolasoep en serveer de soep met wat extra rucola en Parmezaanse kaas.
-
Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.
Heeft het gesmaakt?
98 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 400
- vet 30 gr
- verzadigd vet 18 gr
- koolhydraten 20 gr
- w.v. suikers 3 gr
- vezels 3 gr
- eiwit 8 gr
- zout 1.5 gr
Ook lekker