Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Rucolasoep

 
Heerlijk en gezonde rucolasoep met geitenkaas en pijnboompitten
 
Ingrediënten
50 gr boter
1 ui
1 liter kippenbouillon (van tablet)
250 ml slagroom
1 aardappel
150 gr rucola
50 gr geitenkaas, verkruimeld
2 eetl pijnboompitten
zout en peper
 
Bereiding
Snipper de ui. Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui 5 minuten aan. Schenk de kippenbouillon en slagroom er bij en roer goed door. Snijd de aardappel in blokje en doe deze ook bij de soep. Laat de soep 10 min zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en doe de rucola (een handje apart houden voor de garnering) in de soep en pureer hem met de staafmixer fijn. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Rooster de pijnboompitten in een pannetje zonder boter of olie in 2 min goudbruin. Verdeel de soep over 4 borden en garneer met de rucola, geitenkaas en pijnboompitten.
 
Beoordeling (55 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette