Rucolasoep

Mooie groene soep gemaakt van rucola, ook ideaal als je nog een restje van deze sla over hebt

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

Snipper de ui. Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui 5 minuten aan. Snijd de aardappel in blokjes of gebruik aardappelschijfjes en doe deze ook in de pan. Voeg na 2 minuutjes de bouillon erbij en breng aan de kook.

Voeg dan de rucola toe (bewaar een beetje voor de garnering) en laat slinken in de soep en kook een paar minuten mee. Als de aardappels gaar zijn (na ca. 15 minuten) dan pureer je de soep met een staafmixer of in de blender fijn.

Voeg de room toe en roer door de rucolasoep en serveer de soep met wat extra rucola en Parmezaanse kaas.

Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

54 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!