Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Rucolasoep

 
Heerlijk en gezonde rucolasoep met geitenkaas en pijnboompitten
 
Ingrediënten
50 gr boter
1 ui
1 liter kippenbouillon (van tablet)
250 ml slagroom
1 aardappel
150 gr rucola
50 gr geitenkaas, verkruimeld
2 eetl pijnboompitten
zout en peper
 
Bereiding
Snipper de ui. Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui 5 minuten aan. Schenk de kippenbouillon en slagroom er bij en roer goed door. Snijd de aardappel in blokje en doe deze ook bij de soep. Laat de soep 10 min zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en doe de rucola (een handje apart houden voor de garnering) in de soep en pureer hem met de staafmixer fijn. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Rooster de pijnboompitten in een pannetje zonder boter of olie in 2 min goudbruin. Verdeel de soep over 4 borden en garneer met de rucola, geitenkaas en pijnboompitten.
 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×