Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Saltimbocca

Een heerlijke italiaanse specialiteit van kalfsvlees met rauwe ham en salie in een marsala jus

Ingrediënten 
4 kalfsschnitzels a 100 (of 2 grote)
4 plakken rauwe ham
4 blaadjes salie
30 gr roomboter
Scheut marsala wijn (ook te vervangen door witte wijn)
Zwarte peper

Bereiding
Leg de kalfsschnitzels onder een stuk vershoudfolie en sla er met een pan of ander zwaar voorwerp een paar keer op zodat ze wat platter worden. Leg op iedere schnitzel een stuk ham en wikkel de uiteinden onder het stuk vlees. Prik met een prikker een blaadje salie vast op het vlees. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en leg de stukken vlees met het blaadje salie naar boven in de pan.
 
saltimbocca 01
saltimbocca 01
saltimbocca 01
saltimbocca 01
Draai de kalfsschnitzels na 2 minuten om en bak ook de andere zijde nog 1 minuut. Haal het vlees uit de pan en leg op een bord en houd warm onder een deksel of onder folie. Voeg de andere helft van de boter toe aan de pan en laat smelten op hoog vuur. Blus af met de wijn en roer met een houten lepel of garde alle aanbaksels los van de pan, laat 1 minuutje pruttelen. Leg daarna het vlees terug in de pan in de saus en serveer met bijvoorbeeld pasta of citroen aardappelen.
 
In plaat van kalfsschnitzel kun je ook kip of varkensvlees nemen.

 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×