Ga naar de inhoud
Saltimbocca

Saltimbocca

Een heerlijke italiaanse specialiteit van kalfsvlees met rauwe ham en salie in een marsala jus

20 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 4 kalfsschnitzels ( a 100 gr )
  • 4 plakken rauwe ham
  • 4 blaadjes salie
  • 30 gr roomboter
  • Scheut marsala wijn ( ook te vervangen door witte wijn )
  • zwarte peper

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Leg de kalfsschnitzels onder een stuk vershoudfolie en sla er met een pan of ander zwaar voorwerp een paar keer op zodat ze wat platter worden. Leg op iedere schnitzel een stuk ham en wikkel de uiteinden onder het stuk vlees. Prik met een prikker een blaadje salie vast op het vlees. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en leg de stukken vlees met het blaadje salie naar boven in de pan.


    saltimbocca 01 saltimbocca 01 saltimbocca 01
  2. Draai de kalfsschnitzels na 2 minuten om en bak ook de andere zijde nog 1 minuut. Haal het vlees uit de pan en leg op een bord en houd warm onder een deksel of onder folie. Voeg de andere helft van de boter toe aan de pan en laat smelten op hoog vuur. Blus af met de wijn en roer met een houten lepel of garde alle aanbaksels los van de pan, laat 1 minuutje pruttelen. Leg daarna het vlees terug in de pan in de saus en serveer met bijvoorbeeld pasta of citroen aardappelen.


  3. In plaats van kalfsschnitzel kun je ook kip of varkensvlees nemen.