
Tomatencarpaccio
Super makkelijk en heerlijke vegetarische variant op de carpaccio gemaakt van tomaten
15 M
Ingrediƫnten
Voor personen
-
300 gr rijpe tomaten ( verschillende groottes en kleuren )
-
40 gr (knoflook) croutons
-
Handje rucola
-
Scheut olijfolie ( extra virgin van hoge kwaliteit )
-
peper en zout
-
4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snijd de tomaten in dunne plakjes met een scherp mes.
-
Verdeel ze over 2 borden en bestrooi met een snufje peper en zout.
-
Leg een beetje rucola in het midden en bestrooi met de croutons en de geraspte Parmezaanse kaas. Besprenkel met wat olijfolie.
-
Tips: Ook lekker met (buffel)mozzarella of burrata.
-
Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.
-
Maak je croutons gemakkelijk zelf van brood wat je nog over hebt. Laat wat knoflook zacht worden in de oven en meng het daarna met wat olijfolie en Italiaanse kruiden. Meng de stukjes brood er doorheen en rooster in een grillpan totdat ze knapperig zijn en een beetje kleur hebben gekregen.
Heeft het gesmaakt?
60 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 230
- vet 16 gr
- verzadigd vet 4.5 gr
- koolhydraten 14 gr
- w.v. suikers 4.5 gr
- vezels 2.5 gr
- eiwit 7 gr
- zout 0.9 gr
Ook lekker