Tomatencarpaccio

Super makkelijk en heerlijke vegetarische variant op de carpaccio gemaakt van tomaten

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Snijd de tomaten in dunne plakjes met een scherp mes.

Verdeel ze over 2 borden en bestrooi met een snufje peper en zout.

Leg een beetje rucola in het midden en bestrooi met de croutons en de geraspte Parmezaanse kaas. Besprenkel met wat olijfolie.

Tips: Ook lekker met (buffel)mozzarella of burrata.

Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

Maak je croutons gemakkelijk zelf van brood wat je nog over hebt. Laat wat knoflook zacht worden in de oven en meng het daarna met wat olijfolie en Italiaanse kruiden. Meng de stukjes brood er doorheen en rooster in een grillpan totdat ze knapperig zijn en een beetje kleur hebben gekregen.

58 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!