Sliptongetje met Serranoham

Begin het kerstdiner goed met deze vis met een krokant laagje van serranoham op een laagje puree

Ingrediënten 
4 x sliptongfilet of andere witvis
50 gr boter
2 sneetjes boterhammen
250 gr aardappels, geschild
Scheutje witte wijn
6 plakjes Serranoham
Snufje zout en peper
Snufje nootmuskaat
50 ml melk
2 eetl mayonaise
1 eetl suiker
Sap van halve citroen
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Beng een pan water aan de kook en kook de aardappelen in ongeveer 15 min gaar. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Voeg de melk, zout, peper en nootmuskaat toe en meng tot een mooie puree. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de plakjes Serranoham er op. Zet ze 10 min in de oven zodat ze wat droger en krokanter worden. Verlaag de oven daarna naar 180 graden. Meng met een staafmixer of keukenmachine de gedroogde Serranoham, boter en sneetjes brood door elkaar.
 
Leg de stukjes vis in een ovenschaal en giet er een scheutje witte wijn over. Bestrooi met een snufje peper. Maak van het Serranoham mengsel dunne plakjes en druk deze zachtjes op de stukjes vis. Zet de ovenschaal ongeveer 8 tot 10 min in de oven (afhankelijk van de dikte van de vis). Klop de mayonaise, suiker met het sap van de citroen tot een sausje. Verdeel een beetje puree, ter grote van de vis, op een bord en leg het stukje vis er op. Spuit wat citroenmayonaise over en naast de vis. Garneer eventueel met een beetje groen en een schijfje citroen.

 

31 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.