Ga naar de inhoud
Geroosterde romanesco salade

Geroosterde romanesco salade

Romanesco is een soort groene bloemkool met feestelijke spitse torentjes en daarom ideaal om te serveren met Kerst. Rooster hem in de oven met feta en maak er een heerlijk bijgerecht van.

15 M + 30 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Koolhydraat arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 1 krop romanesco
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • 75 gr feta
  • 1 rode ui
  • Blaadjes verse munt
  • Scheut olijfolie
  • Snuf chilipeper
  • Snuf peper en zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.


  2. Snijd de romanesco in roosjes. Snijd de stam ook in stukjes en snijd eventuele minder mooie stukjes eraf. Verdeel de stukjes stam over een bakplaat met papier en zet deze alvast ongeveer 5 minuten in de oven.


  3. Snijd de ui in ringen en voeg toe aan de romanesco roosjes. Besprenkel met een beetje olie en bestrooi met peper en zout en een snuf chili naar smaak. Meng door elkaar en voeg ze dan toe aan de bakplaat. Mix door elkaar.


  4. Bak dit 15 minuutjes in de oven.


  5. Haal dan de bakplaat uit de oven en voeg de tomaatjes erbij en kruimel de feta er grof over. Zet nogmaals 10 minuten in de oven.


  6. Rooster ondertussen de amandel lichtbruin in een droge koekenpan.


  7. Hak de munt fijn.


  8. Doe een scheutje olijfolie in een kommetje en roer hier de munt door. Breng de olie verder op smaak met een snufje peper en zout.


  9. Haal de romanesco en andere ingrediënten uit de oven en serveer op een schaal.


  10. Besprenkel met de munt olie en eventueel wat verse muntblaadjes.