Geroosterde romanesco salade

Romanesco is een soort groene bloemkool met feestelijke spitse torentjes en daarom ideaal om te serveren met Kerst. Rooster hem in de oven met feta en maak er een heerlijk bijgerecht van.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200° graden.

Snijd de romanesco in roosjes. Snijd de stam ook in stukjes en snijd eventuele minder mooie stukjes eraf. Verdeel de stukjes stam over een bakplaat met papier en zet deze alvast ongeveer 5 minuten in de oven.

Snijd de ui in ringen en voeg toe aan de romanesco roosjes. Besprenkel met een beetje olie en bestrooi met peper en zout en een snuf chili naar smaak. Meng door elkaar en voeg ze dan toe aan de bakplaat. Mix door elkaar.

Bak dit 15 minuutjes in de oven.

Haal dan de bakplaat uit de oven en voeg de tomaatjes erbij en kruimel de feta er grof over. Zet nogmaals 10 minuten in de oven.

Rooster ondertussen de amandel lichtbruin in een droge koekenpan.

Hak de munt fijn.

Doe een scheutje olijfolie in een kommetje en roer hier de munt door. Breng de olie verder op smaak met een snufje peper en zout.

Haal de romanesco en andere ingrediënten uit de oven en serveer op een schaal.

Besprenkel met de munt olie en eventueel wat verse muntblaadjes.

4 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Charlotte

Mijn recepten zijn zo veel mogelijk met ingrediënten uit het seizoen, want dan zijn ze het lekkerst. Ook motiveer ik je om wat vaker lokale producten te kopen en geef ik tips hoe je minder voedsel en afval kunt verspillen.