Rabarber crumble

Lekker toetje of zoet tussendoortje van een laagje rabarber met een krokante crumble laag, lekker met ijs of yoghurt

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Benodigdheden

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Was de rabarber en snijd in stukjes. Doe in een pan samen met de suiker, sinaasappelsap, kaneel en vanillesuiker. Verwarm ca. 5 minuten zodat de rabarber langzaam iets uit elkaar valt. Er mogen nog best wat grove stukjes in zitten.

Doe de bloem, zout en suiker in een kom. Voeg hier de koude boter in in stukjes. Kruimel dit met je vingers door elkaar tot een kruimelig deeg. Vet de ovenschaaltjes in met een beetje boter. Verdeel hier de rabarber over. Dek af met het kruimeldeeg. Bak ongeveer 20 min in de oven. Lekker met een bolletje ijs of wat yoghurt.

Tips:

– De rabarber hoef je niet te schillen. Eventuele harde stukken kun je met een dunschiller verwijderen.

– Als variatie kun je ook een handje noten (walnoten, amandelen en/of pecannoten) door het kruimeldeeg doen.

– Je kunt ook 1 grote ovenschaal gebruiken ipv meerdere kleine

– De beste tijd om rabarber te oogsten en te bereiden is van april tot en met juni. Bewaar de stengels maximaal vier dagen in – plastic folie in de koelkast.

73 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!