Rabarber crumble

Lekker toetje of zoet tussendoortje van een laagje rabarber met een krokante crumble laag, lekker met ijs of yoghurt

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Benodigdheden

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Was de rabarber en snijd in stukjes. Doe in een pan samen met de suiker, sinaasappelsap, kaneel en vanillesuiker. Verwarm ca. 5 minuten zodat de rabarber langzaam iets uit elkaar valt. Er mogen nog best wat grove stukjes in zitten.

Doe de bloem, zout en suiker in een kom. Voeg hier de koude boter in in stukjes. Kruimel dit met je vingers door elkaar tot een kruimelig deeg. Vet de ovenschaaltjes in met een beetje boter. Verdeel hier de rabarber over. Dek af met het kruimeldeeg. Bak ongeveer 20 min in de oven. Lekker met een bolletje ijs of wat yoghurt.

Tips:

– De rabarber hoef je niet te schillen. Eventuele harde stukken kun je met een dunschiller verwijderen.

– Als variatie kun je ook een handje noten (walnoten, amandelen en/of pecannoten) door het kruimeldeeg doen.

– Je kunt ook 1 grote ovenschaal gebruiken ipv meerdere kleine

– De beste tijd om rabarber te oogsten en te bereiden is van april tot en met juni. Bewaar de stengels maximaal vier dagen in – plastic folie in de koelkast.

36 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker verfrissend! Hoe maak je de lekkerste cold brew ijskoffie + 3 variaties

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.