Ga naar de inhoud
Rabarber crumble

Rabarber crumble

Lekker toetje of zoet tussendoortje van een laagje rabarber met een krokante crumble laag, lekker met ijs of yoghurt

30 M + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 150 gr suiker
  • 150 gr bloem
  • 90 gr boter
  • Snuf zout
  • 500 gr rabarber
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepel sinaasappelsap
  • snuf kaneel

Benodigdheden

  • 4 middelgrote ovenschaaltjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Was de rabarber en snijd in stukjes. Doe in een pan samen met de helft van de suiker, sinaasappelsap, kaneel en vanillesuiker. Verwarm ca. 5 minuten zodat de rabarber langzaam iets uit elkaar valt. Er mogen nog best wat grove stukjes in zitten.


  2. Doe de bloem, zout en de rest van de suiker in een kom. Voeg hier de koude boter in in stukjes. Kruimel dit met je vingers door elkaar tot een kruimelig deeg. Vet de ovenschaaltjes in met een beetje boter. Verdeel hier de rabarber over. Dek af met het kruimeldeeg. Bak ongeveer 20 min in de oven. Lekker met een bolletje ijs of wat yoghurt.


  3. Tips:


    – De rabarber hoef je niet te schillen. Eventuele harde stukken kun je met een dunschiller verwijderen.


    – Als variatie kun je ook een handje noten (walnoten, amandelen en/of pecannoten) door het kruimeldeeg doen.


    – Je kunt ook 1 grote ovenschaal gebruiken ipv meerdere kleine


    – De beste tijd om rabarber te oogsten en te bereiden is van april tot en met juni. Bewaar de stengels maximaal vier dagen in – plastic folie in de koelkast.