Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Snelle goulashsoep met balletjes

Goed gevulde maaltijdsoep met gehaktballetjes, paprika en aardappel, klaar in nog geen uurtje

Ingrediënten
Gehaktballetjes

Bereiding

 Meng de ingrediënten voor de gehaktballetjes door elkaar in een kom. Vorm er kleine balletjes van en draai deze in je handpalmen rond. Leg ze op een bord en zet apart.

 Smelt de boter in een soeppan en fruit hier de gesnipperde ui in. Snijd ook de peen in kleine blokjes en voeg toe aan de ui. Snijd de paprika in dunne reepjes en bak oven kort mee in de pan. Voeg de bloem toe en roer er door heen. Vervolgens ook de tomatenpuree.

 Breng het mengsel op smaak met paprikapoeder en komijn. Giet dan het water er bij en laat de bouillonblokjes er in oplossen. Snijd de aardappels in blokjes en voeg samen met de gehaktballetjes en laurier toe aan de soep. Laat nog 10 tot 15 min pruttelen en iets indikken. Lekker met wat brood.

 Deze soep kan als maaltijdsoep gegeten worden maar ook in kleinere portie als lunch of voorgerecht. De volgende dag is de soep nog lekkerder.

 Probeer ook deze traditionele goulash met rundvlees

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×
+
Bewaar deze site als app-icoon op je beginscherm:
klik en kies 'Zet op beginscherm'.