Galettes met appel

Frans gebak met een vulling van appel, lekker als toetje met ijs of slagroom

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Materialen

Bereiding

 Doe de bloem in een kom. Voeg de basterdsuiker en de boter in stukken en mix door elkaar (je kunt dit ook met je vingertoppen doen). Voeg het water beetje bij beetje toe tot het deeg gaat samenklonteren. Is het nog erg zacht voeg dan een beetje bloem toe en is het erg droog een beetje water. Kneed het dan met je handen tot een bal en wikkel in folie. Leg deze een uurtje in de koelkast.

 Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de appel in blokjes en meng met 2 eetlepels suiker, citroensap en kaneel. Haal het deeg uit de koelkast en verdeel in 4 balletjes. Rol deze uit met een beetje bloem en leg op een bakplaat met bakpapier. Doe een beetje paneermeel in het midden van de deeg rondjes.

 Verdeel het appelmengsel hierover. Vouw de randen iets over de appelstukjes. Klop het ei los en bestrijk de bovenzijde van het deeg hiermee. Bestrooi met de rest van de suiker. Bak de galettes met appel in ca 25 tot 30 min mooi bruin in de oven. Lekker met wat ijs of slagroom.

107 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.