Ga naar de inhoud
Galettes met appel

Galettes met appel

Frans gebak met een vulling van appel, lekker als toetje met ijs of slagroom

30 M + 30 M oventijd + 1 U wachten

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 200 gr bloem ( + om te bestuiven )
  • 50 gr witte of lichte basterdsuiker
  • 100 gr koude boter
  • 50 ml koud water
  • 2 appels
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels suiker
  • snuf kaneel
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • Ijs of slagroom om er bij te serveren

Materialen

  • Bakplaat met bakpapier
  • Deegroller
  • vershoudfolie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe de bloem in een kom. Voeg de basterdsuiker en de boter in stukken en mix door elkaar (je kunt dit ook met je vingertoppen doen). Voeg het water beetje bij beetje toe tot het deeg gaat samenklonteren. Is het nog erg zacht voeg dan een beetje bloem toe en is het erg droog een beetje water. Kneed het dan met je handen tot een bal en wikkel in folie. Leg deze een uurtje in de koelkast.


  2. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de appel in blokjes en meng met 2 eetlepels suiker, citroensap en kaneel. Haal het deeg uit de koelkast en verdeel in 4 balletjes. Rol deze uit met een beetje bloem en leg op een bakplaat met bakpapier. Doe een beetje paneermeel in het midden van de deeg rondjes.


  3. Verdeel het appelmengsel hierover. Vouw de randen iets over de appelstukjes. Klop het ei los en bestrijk de bovenzijde van het deeg hiermee. Bestrooi met de rest van de suiker. Bak de galettes met appel in ca 25 tot 30 min mooi bruin in de oven. Lekker met wat ijs of slagroom.