Spaanse ovenschotel met garnalen

Op de paella geïnspireerde ovenschotel met rijst, garnalen, gegrilde paprika en olijven

Ingredienten

300 gr grote garnalen
1 klein blikje tomaten puree
300 gr basmati rijst
½ theel paprika poeder pikant
1 pot geroosterde paprika's a 465 gr
0,05 gr safraan
125 gr zwarte olijven
320 gr erwtjes (uit pot of diepvries)
1,5 blokje kippenbouillon
1 ui
2 teentjes knoflook
1 eetl olijfolie
Verse koriander
Paar schijfjes citroen voor garnering

 
Materialen
Grote ovenschote
Aluminiumfolie
 
Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Hak de ui en knoflook fijn en verhit de olijfolie in een pan. Bak de ui en knoflook licht bruin en voeg het paprikapoeder toe. Blus af met 700 ml water en breng aan de kook. Los de bouillonblokje op in het water en voeg de tomatenpuree en safraandraadjes toe.

spaanse rijstschotel met garnalen 01

spaanse rijstschotel met garnalen 01

spaanse rijstschotel met garnalen 01

spaanse rijstschotel met garnalen 01

Laat de paprika's uitlekken en snijd in reepjes. Verdeel de rijst over een ovenschaal en schep de erwtjes en paprikareepjes er door. Giet de tomaten-bouillon er over en zet de schaal afgedekt met aluminiumfolie ca 30 min in de oven.

spaanse rijstschotel met garnalen 05

spaanse rijstschotel met garnalen 01

spaanse rijstschotel met garnalen 01

spaanse rijstschotel met garnalen 01

Haal de schotel uit de oven en schep de garnalen en olijven door de rijst. Dek weer af en zet nogmaals 20 min in de oven. Bestrooi voor het serveren met de fijngehakt koriander en wat schijfjes citroen.

 

130 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.