
Spaanse ovenschotel met garnalen
Op de paella geïnspireerde ovenschotel met rijst, garnalen, gegrilde paprika en olijven. In 20 minuten voorbereid. De oven doet de rest.
20 M + 50 M oventijd
Ingrediënten
Voor personen
-
300 gr grote garnalen
-
1 klein blikje tomaten puree
-
300 gr basmati rijst
-
1 paprika poeder pikant
-
0.05 gr safraan
-
125 gr zwarte olijven
-
320 gr erwtjes ( uit pot of diepvries )
-
1 pot gegrilde paprika’s
-
1,5 blokje kippenbouillon
-
1 ui
-
2 teentjes knoflook
-
1 eetl olijfolie
-
verse koriander
-
Paar schijfjes citroen voor garnering
Benodigdheden
-
Grote ovenschotel
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200° graden.
-
Hak de ui en knoflook fijn en verhit de olijfolie in een pan. Bak de ui en knoflook licht bruin en voeg het paprikapoeder toe.
-
Blus af met 700 ml water en breng aan de kook. Los het bouillonblokje op in het water en voeg de tomatenpuree en saffraandraadjes toe.
-
Laat de paprika’s uitlekken en snijd in reepjes.
-
Verdeel de rijst over een ovenschaal en schep de erwtjes en paprikareepjes er door.
-
Giet de tomaten-bouillon er over en zet de schaal afgedekt met aluminiumfolie ca 30 min in de oven.
-
Haal de schotel uit de oven en schep de garnalen en olijven door de rijst. Dek weer af en zet nogmaals 20 min in de oven.
-
Bestrooi voor het serveren met de fijngehakt koriander en wat schijfjes citroen.
Heeft het gesmaakt?
79 stemmen
Ook lekker