Ga naar de inhoud
Spaanse ovenschotel met garnalen

Spaanse ovenschotel met garnalen

Op de paella geïnspireerde ovenschotel met rijst, garnalen, gegrilde paprika en olijven. In 20 minuten voorbereid. De oven doet de rest.

20 M + 50 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 300 gr grote garnalen
  • 1 klein blikje tomaten puree
  • 300 gr basmati rijst
  • 1 paprika poeder pikant
  • 0.05 gr safraan
  • 125 gr zwarte olijven
  • 320 gr erwtjes ( uit pot of diepvries )
  • 1 pot gegrilde paprika’s
  • 1,5 blokje kippenbouillon
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetl olijfolie
  • verse koriander
  • Paar schijfjes citroen voor garnering

Benodigdheden

  • Grote ovenschotel

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.


  2. Hak de ui en knoflook fijn en verhit de olijfolie in een pan. Bak de ui en knoflook licht bruin en voeg het paprikapoeder toe.


  3. Blus af met 700 ml water en breng aan de kook. Los het bouillonblokje op in het water en voeg de tomatenpuree en saffraandraadjes toe.


  4. Laat de paprika’s uitlekken en snijd in reepjes.


  5. Verdeel de rijst over een ovenschaal en schep de erwtjes en paprikareepjes er door.


  6. Giet de tomaten-bouillon er over en zet de schaal afgedekt met aluminiumfolie ca 30 min in de oven.


  7. Haal de schotel uit de oven en schep de garnalen en olijven door de rijst. Dek weer af en zet nogmaals 20 min in de oven.


  8. Bestrooi voor het serveren met de fijngehakt koriander en wat schijfjes citroen.