Spaanse ovenschotel met garnalen

Op paella geïnspireerde Spaanse ovenschotel met rijst, garnalen, gegrilde paprika en olijven

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Hak de ui en knoflook fijn en verhit de olijfolie in een pan. Bak de ui en knoflook licht bruin en voeg het paprikapoeder toe. Blus af met 700 ml water en breng aan de kook. Los de bouillonblokje op in het water en voeg de tomatenpuree en safraandraadjes toe.

Laat de paprika’s uitlekken en snijd in reepjes. Verdeel de rijst over een ovenschaal en schep de erwtjes en paprikareepjes er door. Giet de tomaten-bouillon er over en zet de schaal afgedekt met aluminiumfolie ca 30 min in de oven.

Haal de schotel uit de oven en schep de garnalen en olijven door de rijst. Dek weer af en zet nogmaals 20 min in de oven. Bestrooi voor het serveren met de fijngehakt koriander en wat schijfjes citroen.

140 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!