Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Spaanse ovenschotel met garnalen

Op de paella geïnspireerde ovenschotel met rijst, garnalen, gegrilde paprika en olijven

Ingredienten

300 gr grote garnalen
1 klein blikje tomaten puree
300 gr basmati rijst
½ theel paprika poeder pikant
1 pot geroosterde paprika's a 465 gr
0,05 gr safraan
125 gr zwarte olijven
320 gr erwtjes (uit pot of diepvries)
1,5 blokje kippenbouillon
1 ui
2 teentjes knoflook
1 eetl olijfolie
Verse koriander
Paar schijfjes citroen voor garnering

 
Materialen
Grote ovenschote
Aluminiumfolie
 
Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Hak de ui en knoflook fijn en verhit de olijfolie in een pan. Bak de ui en knoflook licht bruin en voeg het paprikapoeder toe. Blus af met 700 ml water en breng aan de kook. Los de bouillonblokje op in het water en voeg de tomatenpuree en safraandraadjes toe.

spaanse rijstschotel met garnalen 01

spaanse rijstschotel met garnalen 01

spaanse rijstschotel met garnalen 01

spaanse rijstschotel met garnalen 01

Laat de paprika's uitlekken en snijd in reepjes. Verdeel de rijst over een ovenschaal en schep de erwtjes en paprikareepjes er door. Giet de tomaten-bouillon er over en zet de schaal afgedekt met aluminiumfolie ca 30 min in de oven.

spaanse rijstschotel met garnalen 05

spaanse rijstschotel met garnalen 01

spaanse rijstschotel met garnalen 01

spaanse rijstschotel met garnalen 01

Haal de schotel uit de oven en schep de garnalen en olijven door de rijst. Dek weer af en zet nogmaals 20 min in de oven. Bestrooi voor het serveren met de fijngehakt koriander en wat schijfjes citroen.

 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×