Sterrentaart met chocola en blauwe bessen

Door Carola Doornbos: feestelijke taart voor de kerst met een chocolade vulling met blauwe bessen

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stukken
Vulling
Materialen

Bereiding

 Begin met het deeg voor de taartbodem en de sterren. Meng in een kom de bloem met poedersuiker, een snufje zout en de blokjes boter. Meng met je vingers de bloem en boter tot een kruimelig mengsel. Voeg de eidooiers en 2-4 eetlepels koud water toe en kneed dan alles tot een soepel deel. Maak een bal en leg deze in folie verpakt ongeveer 20 minuten in de koelkast.

 Verwarm alvast de oven voor op 180 graden en maal met de keukenmachine de amandelen, chocolade, boter en dadels. In een kom klop je de eidooiers en suiker tot een bleke, romige massa. In een andere kom klop je de eiwitten zo stijf dat er pieken in blijven staan. Vervolgens mix je het amandel-chocolademengsel door het dooiermengsel. Als laatste schep je het eiwitschuim er doorheen.

 Bestuif met bloem je werkblad en rol het deeg uit tot een lap van 3 a 4 mm dik. Maak het deeg 3cm groter dan de taartvormbodem. Stop het deeg in de vorm en druk de randen goed aan. Het overtollige deeg moet je bewaren voor de sterren.

 Het chocolade beslag schep je in de taartbodem samen met de bevroren bosbessen. De bosbessen duw je iets in het beslag. Het overtollige deeg gebruik je nu voor de sterren. Gebruik diverse formaten en leeg deze boven op de taart.

 De taart stop je in het midden van de oven en bak je ongeveer in 40-45 minuten goudbruin en gaar. Daarna laat je hem 10 minuten in de vorm afkoelen. Dan verwijderen je de rand en laat je de taart verder afkoelen. Je maakt het kerstdessert helemaal af door wat poedersuiker over de taart te strooien.

 Kijk voor meer inspiratie op www.carola-doornbos.nl

20 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x pastasalades

Pastasalade met carpaccio
Pastasalade met tonijn
Gezonde pastasalade

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.