Sterrentaart met chocola en blauwe bessen

Door Carola Doornbos: feestelijke taart voor de kerst met een chocolade vulling met blauwe bessen

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stukken
Vulling
Materialen

Bereiding

 Begin met het deeg voor de taartbodem en de sterren. Meng in een kom de bloem met poedersuiker, een snufje zout en de blokjes boter. Meng met je vingers de bloem en boter tot een kruimelig mengsel. Voeg de eidooiers en 2-4 eetlepels koud water toe en kneed dan alles tot een soepel deel. Maak een bal en leg deze in folie verpakt ongeveer 20 minuten in de koelkast.

 Verwarm alvast de oven voor op 180 graden en maal met de keukenmachine de amandelen, chocolade, boter en dadels. In een kom klop je de eidooiers en suiker tot een bleke, romige massa. In een andere kom klop je de eiwitten zo stijf dat er pieken in blijven staan. Vervolgens mix je het amandel-chocolademengsel door het dooiermengsel. Als laatste schep je het eiwitschuim er doorheen.

 Bestuif met bloem je werkblad en rol het deeg uit tot een lap van 3 a 4 mm dik. Maak het deeg 3cm groter dan de taartvormbodem. Stop het deeg in de vorm en druk de randen goed aan. Het overtollige deeg moet je bewaren voor de sterren.

 Het chocolade beslag schep je in de taartbodem samen met de bevroren bosbessen. De bosbessen duw je iets in het beslag. Het overtollige deeg gebruik je nu voor de sterren. Gebruik diverse formaten en leeg deze boven op de taart.

 De taart stop je in het midden van de oven en bak je ongeveer in 40-45 minuten goudbruin en gaar. Daarna laat je hem 10 minuten in de vorm afkoelen. Dan verwijderen je de rand en laat je de taart verder afkoelen. Je maakt het kerstdessert helemaal af door wat poedersuiker over de taart te strooien.

 Kijk voor meer inspiratie op www.carola-doornbos.nl

21 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.