Ga naar de inhoud
Choco meringue

Choco meringue

Krokant van buiten en nog iets chewy van binnen zijn deze meringues met chocolade swirl

20 M + 2 M oventijd + 1 M afkoelen

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 4 eiwitten
  • 160 gr suiker
  • Snuf zout
  • 100 pure chocolade
  • 1 theelepel maïzena
  • Slagroom en besjes voor er bij

Materialen

  • Bakplaat met bakpapier
  • Mixer

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 100 graden. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron. Zorg dat de kom en mixer goed schoon zijn anders worden de eiwitten niet stijf. Doe de eiwitten in de kom en mix iets stijf. Voeg dan de maïzena en de suiker beetje bij beetje toe en klop helemaal stijf tot er pieken ontstaan en je kom op de kop kunt houden zonder het er uit loopt. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat.


  2. Voeg de chocolade toe aan de meringue maar schep niet door elkaar maar ha met een mes een paar keer door het eiwit zodat er chocolade strepen te zien zijn. Schep dan met een lepel ongeveer 9 hopen op de bakplaat. Bak de meringue 2 uur en laat daarna nog 1 uur in de oven afkoelen. Lekker met wat slagroom en besjes.