Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Choco meringue

Krokant van buiten en nog iets chewy van binnen zijn deze meringues met chocolade swirl

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven op 100 graden. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron. Zorg dat de kom en mixer goed schoon zijn anders worden de eiwitten niet stijf. Doe de eiwitten in de kom en mix iets stijf. Voeg dan de maïzena en de suiker beetje bij beetje toe en klop helemaal stijf tot er pieken ontstaan en je kom op de kop kunt houden zonder het er uit loopt. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat.

 Voeg de chocolade toe aan de meringue maar schep niet door elkaar maar ha met een mes een paar keer door het eiwit zodat er chocolade strepen te zien zijn. Schep dan met een lepel ongeveer 9 hopen op de bakplaat. Bak de meringue 2 uur en laat daarna nog 1 uur in de oven afkoelen. Lekker met wat slagroom en besjes.

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

×