Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Choco meringue

Krokant van buiten en nog iets chewy van binnen zijn deze meringues met chocolade swirl

Ingrediënten
  • 4 eiwitten
  • 160 gr suiker
  • Snuf zout
  • 100 pure chocolade
  • 1 theelepel maïzena
  • Slagroom en besjes voor er bij
Materialen
  • Bakplaat met bakpapier
  • mixer

Bereiding
Verwarm de oven op 100 graden. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron. Zorg dat de kom en mixer goed schoon zijn anders worden de eiwitten niet stijf. Doe de eiwitten in de kom en mix iets stijf. Voeg dan de maïzena en de suiker beetje bij beetje toe en klop helemaal stijf tot er pieken ontstaan en je kom op de kop kunt houden zonder het er uit loopt. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat.

choco_meringue_01.jpg
choco_meringue_02.jpg
choco_meringue_03.jpg
choco_meringue_04.jpg

Voeg de chocolade toe aan de meringue maar schep niet door elkaar maar ha met een mes een paar keer door het eiwit zodat er chocolade strepen te zien zijn. Schep dan met een lepel ongeveer 9 hopen op de bakplaat. Bak de meringue 2 uur en laat daarna nog 1 uur in de oven afkoelen. Lekker met wat slagroom en besjes.

Beoordeling (46 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel