Choco meringue

Krokant van buiten en nog iets chewy van binnen zijn deze meringues met chocolade swirl

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven op 100 graden. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron. Zorg dat de kom en mixer goed schoon zijn anders worden de eiwitten niet stijf. Doe de eiwitten in de kom en mix iets stijf. Voeg dan de maïzena en de suiker beetje bij beetje toe en klop helemaal stijf tot er pieken ontstaan en je kom op de kop kunt houden zonder het er uit loopt. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat.

 Voeg de chocolade toe aan de meringue maar schep niet door elkaar maar ha met een mes een paar keer door het eiwit zodat er chocolade strepen te zien zijn. Schep dan met een lepel ongeveer 9 hopen op de bakplaat. Bak de meringue 2 uur en laat daarna nog 1 uur in de oven afkoelen. Lekker met wat slagroom en besjes.

60 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x lekkere pasta ovenschotels

Broccolischotel met brie
Pastaschelpen met spinazie
Lasagne met paprika

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.