
Mini frambozen muffins
Mini frambozenmuffins gemaakt met maar 5 ingredienten, leuk als traktatie of lekker als tussendoortje en onmisbaar bij de high tea!
15 M + 20 M
Ingrediƫnten: Mini frambozen muffins
Voor stuks
-
125 gr zelfrijzend bakmeel
-
125 ml slagroom
-
1 eieren
-
60 gr suiker
-
15 frambozen
Benodigdheden
-
mini muffin bakvorm
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Mini frambozen muffins
-
Verwarm de oven op 190 graden. Doe de slagroom in een kom en voeg de suiker toe. Klop met een garde (of kort met de mixer) door elkaar. Kluts de eieren erbij en mix er ook door. Zeef het bakmeel bij het natte mengsel en spatel er kort door. Snijd de frambozen in stukjes en spatel dit kort door het beslag.
-
Vet de muffinvormpjes in met een beetje boter of margarine. Vul de muffinvormpjes met het beslag tot de rand. Bak de mini muffins met frambozen in ca 20 minuten gaar en goudbruin. Laat de kleine gebakjes ietsjes afkoelen en haal ze voorzichtig uit de vormpjes. Lekker met wat poedersuiker.
-
Tip: verdubbel het recept voor het dubbele aantal mini muffins frambozen. Bewaar de muffins in een afgesloten trommel tot 3 dagen.
Heeft het gesmaakt?
114 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 95
- vet 5 gr
- verzadigd vet 3.2 gr
- koolhydraten 10 gr
- w.v. suikers 4.5 gr
- vezels 0.3 gr
- eiwit 1.5 gr
- zout 0.02 gr
Ook lekker