Sticky kip met boontjes

Kippendijen uit de oven in een stroperige oosterse saus met boontjes en rijst

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Saus

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Doe de vissaus en sojasaus in een pannetje met een klein scheutje water. Snijd de rode peper, gember, en knoflook fijn en de stengels citroengras in grove stukken en voeg toe aan het pannetje. Verwarm deze goed door. Roer dan de bruine basterdsuiker en het sap van de limoen er door. Laat dit mengsel 10 minuutjes pruttelen.

 Leg de kippendijen in een ovenschaal. Giet de Oosterse saus hierover en zet vervolgens 25 minuten in de oven. Bedruip halverwege de kip nog eens met de saus in de ovenschaal. Kook ook de rijst gaar volgens de verpakking en de haricot verts in 5 minuten beetgaar. Leg wat van de boontjes op een bord en serveer daar de kip met wat van de saus overheen. Bestrooi met wat ringetjes bosui. Serveer de rijst apart.

93 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!