Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Vissoep

Heerlijke gebonden vissoep met jumbogarnalen en stukken tilapiafilet

Ingrediënten
2 teentjes knoflook
200 gr roerbak groentemix
1 liter visbouillon van tablet
250 gr voorgegaarde krieltjes of aardappelschijfjes
125 gr jumbogarnalen
Scheut witte wijn
200 gr tilapiafilet, in grote stukken gesneden
Peper en zout
2 eetl olijfolie
Snufje paprikapoeder
1 ui, gesnipperd
 
Materialen
Staafmixer
 
Bereiding
Pers de knoflook of snijd hem fijn. Verhit een eetlepel olijfolie in een soeppan en bak de ui en knoflook een minuutje aan. Voeg de groente roerbakmix toe en bak eventjes mee. Doe de aardappelschijfjes, visbouillon en een scheut witte wijn er bij en laat 10 minuutjes koken. Pureer alles met een staafmixer fijn en breng op smaak met wat paprikapoeder en eventueel wat peper en zout. Verhit een eetl olijfolie in een koekenpan. Bestrooi de vis met peper en zout en bak in ca 6 minuten aan beide licht bruin. Roer de garnalen door de soep en serveer de soep in grote kommen of borden. Verdeel de vis over de borden of kommen en serveer direct.
 
Samen met wat brood of een salade kan deze soep ook als hoofdmaaltijd worden opgedient.
 
Beoordeling (45 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip