Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Vissoep

Heerlijke gebonden vissoep met jumbogarnalen en stukken tilapiafilet

Ingrediënten
2 teentjes knoflook
200 gr roerbak groentemix
1 liter visbouillon van tablet
250 gr voorgegaarde krieltjes of aardappelschijfjes
125 gr jumbogarnalen
Scheut witte wijn
200 gr tilapiafilet, in grote stukken gesneden
Peper en zout
2 eetl olijfolie
Snufje paprikapoeder
1 ui, gesnipperd
 
Materialen
Staafmixer
 
Bereiding
Pers de knoflook of snijd hem fijn. Verhit een eetlepel olijfolie in een soeppan en bak de ui en knoflook een minuutje aan. Voeg de groente roerbakmix toe en bak eventjes mee. Doe de aardappelschijfjes, visbouillon en een scheut witte wijn er bij en laat 10 minuutjes koken. Pureer alles met een staafmixer fijn en breng op smaak met wat paprikapoeder en eventueel wat peper en zout. Verhit een eetl olijfolie in een koekenpan. Bestrooi de vis met peper en zout en bak in ca 6 minuten aan beide licht bruin. Roer de garnalen door de soep en serveer de soep in grote kommen of borden. Verdeel de vis over de borden of kommen en serveer direct.
 
Samen met wat brood of een salade kan deze soep ook als hoofdmaaltijd worden opgedient.
 
Beoordeling (46 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst