Vissoep

Deze makkelijke maar verse vissoep zit vol met lekkere ingrediënten zoals groenten, macaroni, visbouillon en garnalen. Ook perfect als lichte maaltijd.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

 Kook de macaroni volgens de aanwijzingen van de verpakking en spoel af met koud water. Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Kook in een pannetje ruim water en dompel de tomaten hier een paar minuten in. Je ziet dat het velletje loslaat. Haal de tomaten dan uit het water en haal het vel er helemaal vanaf. Snijd vervolgens in blokjes.

 Fruit het gesnipperde uitje aan in de olijfolie en voeg na 2 minuten ook de tomaten puree toe. Fruit nogmaals 1-2 minuten aan en voeg dan de blokjes tomaat toe. Bak 2 minuten mee en voeg dan alle bouillon erbij. Breng aan de kook en kook 10 minuten.

 Pureer glad met de staafmixer. Snijd de paprika in blokjes, schil de bleekselderij en snijd ook in stukjes. Voeg beide toe aan de soep en kook 5 minuten mee. Hak de peterselie fijn en voeg dit daarna samen met de garnalen toe aan de soep. Laat 5-10 minuten op laag vuur meekoken. Voeg de laatste 2 minuten macaroni en zwarte peper toe aan de vissoep.

 Tip: voor een snelle vissoep kun je ook een blik tomatenblokjes gebruiken ipv verse tomaten.

vissoep
103 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.