Matcha latte

Heerlijke matcha latte gemaakt met matchapoeder en havermelk. Matcha is een groen poeder gemaakt van groene thee en bevat veel antioxidanten waardoor dit een gezond én lekker drankje is ideaal om je dag mee te beginnen.

Drankjes 5 min + 5 min

ingrediënten

voor 1 persoon

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook het water en laat vervolgens een klein beetje afkoelen. Als het gekookte water een te hoge temperatuur heeft kan de matcha bitter worden.

  2. Doe de matcha in een kopje of kommetje, en voeg een beetje van het water toe (niet alles dus). Het beste is als je dit klopt met een bamboo whisk maar het kan ook met een kleine garde. Als het een dikke massa is zonder klontjes kun je de rest van het warme water toevoegen.

  3. De melk die schuim je op met een melkschuimer, Je kunt deze zelf verwarmen in een pannetje en daarin opschuimen. Of een verwarmende melkschuimer gebruiken.

  4. Giet de opgeschuimde melk bij de matcha.

  5. Doe er een klein beetje agave siroop bij of honing als je het iets zoeter wilt maken.

Heeft het gesmaakt?
16 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sanne

Ik deel met jullie de lekkerste lactosevrije en/of glutenvrije recepten. Vooral voor mensen met een gevoelige buik en pds. Zowel voor ontbijt, lunch, diner, snack en de allerlekkerste bakrecepten.