Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Taco’s met zoete aardappel

Krokante Mexicaans gevulde taco’s met gehakt, zoete aardappel en avocado.

Ingrediënten
  • 12 taco's
  • 400 gr zoete aardappel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Snuf komijn
  • snuf paprikapoeder
  • 1 klein blikje mais
  • 200 gr gehakt
  • 100 ml tomatensaus
  • peper en zout
  • 100 gr cherrytomaatjes
  • 1 avocado
  • Handje kaas
  • 1 limoen
  • 125 ml zure room
  • Optioneel: verse koriander
Benodigdheden
  • Bakplaat met bakpapier
  • Ovenschaal
  • Ovenschaal

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes en meng met de olijfolie, komijn, paprikapoeder, peper en zout. Verdeel vervolgens over een bakplaat met bakpapier en zet 15 minuten in de oven. Doe ondertussen het gehakt in de pan. Voeg de mais toe en de tomatensaus. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de tomaatjes en avocado in blokjes. Haal de zoete aardappel uit de oven en bak ook de taco’s af.

taco_zoete_aardappel_03.jpg
taco_zoete_aardappel_02.jpg
taco_zoete_aardappel_01.jpg
taco_zoete_aardappel_04.jpg

Vul de taco’s met zoete aardappel, gehaktmengsel en tomaatjes. Leg ze met de bovenzijde naar boven in een ovenschaal en bestrooi met kaas. Zet nog 3 minuutjes in de oven tot de kaas iets gesmolten is. Meng de zure room met het limoensap. Garneer de taco’s met de stukjes avocado en de zure room.

Vervang het gehakt met ook eens met vegetarisch gehakt.

Beoordeling (42 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Feestelijke crème brûlée met besjes
Zalm in filodeeg
Kipcocktail met sinaasappel
Kerststol muffins
Crepe Suzette