Ga naar de inhoud
Taco’s met zoete aardappel

Taco’s met zoete aardappel

Krokante Mexicaans gevulde taco’s met gehakt, zoete aardappel en avocado.

20 M + 18 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 12 taco's
  • 400 gr zoete aardappel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Snuf komijn
  • snuf paprikapoeder
  • 1 klein blikje maïs
  • 200 gr gehakt
  • 100 ml tomatensaus
  • peper en zout
  • 100 gr cherrytomaatjes
  • 1 avocado
  • Handje kaas
  • 1 limoen
  • 125 ml zure room
  • Optioneel: verse koriander

Benodigdheden

  • Bakplaat met bakpapier
  • Ovenschaal

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes en meng met de olijfolie, komijn, paprikapoeder, peper en zout. Verdeel vervolgens over een bakplaat met bakpapier en zet 15 minuten in de oven. Doe ondertussen het gehakt in de pan. Voeg de mais toe en de tomatensaus. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de tomaatjes en avocado in blokjes. Haal de zoete aardappel uit de oven en bak ook de taco’s af.


    taco zoete aardappel www.leukerecepten.nl taco zoete aardappel www.leukerecepten.nl taco zoete aardappel www.leukerecepten.nl taco zoete aardappel www.leukerecepten.nl
  2. Vul de taco’s met zoete aardappel, gehaktmengsel en tomaatjes. Leg ze met de bovenzijde naar boven in een ovenschaal en bestrooi met kaas. Zet nog 3 minuutjes in de oven tot de kaas iets gesmolten is. Meng de zure room met het limoensap. Garneer de taco’s met de stukjes avocado en de zure room.


  3. Vervang het gehakt met ook eens met vegetarisch gehakt.