Ga naar de inhoud
Knolselderijsoep

Knolselderijsoep

Romige soep van knolselderij met rozemarijn. Makkelijk om te maken en heerlijk op een koude winterse dag.

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 1 knolselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter bouillon
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 200 ml kookroom ( of crème fraîche )
  • Snufje nootmuskaat
  • Klontje boter

Garnering:

  • croutons
  • 4 eetlepels Parmezaanse kaas
  • verse peterselie

Materialen

  • Staafmixer

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van ca. 2 a 3 cm. Snijd ook de knoflook klein. Verhit de boter in de pan en bak de knoflook met de knolselderij 5 minuutjes. Voeg de bouillon toe en laat 20 minuten koken.


    knolselderij soep 01 knolselderij soep 02 knolselderij soep 03
  2. Haal de staafmixer door de pan en pureer alles fijn. Breng de soep op smaak met een snufje nootmuskaat, rozemarijn en voeg de kookroom toe. Laat nog een paar minuten door pruttelen. Serveer de knolselderijsoep met de croutons, kaas en peterselie.