Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Knolselderijsoep

Romige soep van knolselderij met rozemarijn, heerlijk op een koude winterse dag
Ingredienten
1 knolselderij
2 teentjes knoflook
1 liter bouillon
1 theelepel rozemarijn
200 ml kookroom (of creme fraiche)
snufje nootmuskaat
klontje boter
 
Garnering:
Croutons
4 eetlepels parmezaanse kaas
verse peterselie
 
Materialen
Staafmixer
 
Bereiding
Schil de knolselderij en snijd in blokjes van ca 2 a 3 cm. Snijd ook de knoflook klein. Verhit de boter in de pan en bak de knoflook met de knolselderij 5 minuutjes. Voeg de bouillon toe en laat 20 minuten koken.
knolselderij soep 01
knolselderij soep 01
knolselderij soep 01
knolselderij soep 01
Haal de staafmixer door de pan en pureer alles fijn. Breng de soep op smaak met een snufje nootmuskaat, rozemarijn en voeg de kookroom toe. Laat nog een paar minuten door pruttelen. Serveer de knolselderijsoep met de croutons, kaas en peterselie.

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×