Knolselderijsoep
Romige soep van knolselderij met rozemarijn. Makkelijk om te maken en heerlijk op een koude winterse dag.
30 M
Ingrediënten
Voor personen
-
1 knolselderij
-
2 teentjes knoflook
-
1 liter bouillon
-
1 theelepel rozemarijn
-
200 ml kookroom ( of crème fraîche )
-
Snufje nootmuskaat
-
Klontje boter
Garnering:
-
croutons
-
4 eetlepels Parmezaanse kaas
-
verse peterselie
Materialen
-
Staafmixer
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Schil de knolselderij en snijd in blokjes van ca. 2 a 3 cm. Snijd ook de knoflook klein. Verhit de boter in de pan en bak de knoflook met de knolselderij 5 minuutjes. Voeg de bouillon toe en laat 20 minuten koken.
-
Haal de staafmixer door de pan en pureer alles fijn. Breng de soep op smaak met een snufje nootmuskaat, rozemarijn en voeg de kookroom toe. Laat nog een paar minuten door pruttelen. Serveer de knolselderijsoep met de croutons, kaas en peterselie.
Heeft het gesmaakt?
464 stemmen
Ook lekker