Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Tagliatelle met groentesaus

Stiekem bevat deze pasta veel groenten en is bovendien ideaal om restjes mee op te maken

Ingrediënten
Materialen

Bereiding

 Snijd de courgette in blokjes en de gegrilde paprika in reepjes. Snijd ook de knoflook klein en bak deze in een pan met een beetje olie. Voeg de courgette toe en na 3 minuutjes de paprika. Snijd de tomaten in stukken en voeg incl het vruchtvlees toe aan de groenten. Breng op smaak met peper, zout en tijm. Laat 10 min pruttelen.

 Kook ondertussen de pasta gaar. Doe het groente mengsel in een (hittebestendige) blender of mix fijn met een staafmixer. Voeg een scheutje water toe om de saus wat dunner te maken. Giet de pasta af en schep de groentensaus door de pasta en verdeel over 2 borden. Leg een handje rucola er op en bestrooi met pijnboompitten en geitenkaas.

 Tip: deze saus ook heel geschikt voor kinderen om zo toch voldoende groenten binnen te krijgen.

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×
+
Bewaar deze site als app-icoon op je beginscherm:
klik en kies 'Zet op beginscherm'.