Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Tagliatelle met groentesaus

Stiekem bevat deze pasta veel groenten en is bovendien ideaal om restjes mee op te maken

Ingrediënten
  • 300 gr groenten: courgette en gegrilde paprika (of andere groenten naar keuze)
  • 160 gr tagliatelle
  • 2 tomaten
  • 1 teen knoflook
  • Peper en zout
  • Snuf tijm
  • Eventueel scheutje water
  • Handje rucola
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 50 gr geitenkaas
Materialen
  • Staafmixer of blender

Bereiding
Snijd de courgette in blokjes en de gegrilde paprika in reepjes. Snijd ook de knoflook klein en bak deze in een pan met een beetje olie. Voeg de courgette toe en na 3 minuutjes de paprika. Snijd de tomaten in stukken en voeg incl het vruchtvlees toe aan de groenten. Breng op smaak met peper, zout en tijm. Laat 10 min pruttelen.

tagliatelle_groentensaus_01.jpg
tagliatelle_groentensaus_02.jpg
tagliatelle_groentensaus_03.jpg
tagliatelle_groentensaus_04.jpg

Kook ondertussen de pasta gaar. Doe het groente mengsel in een (hittebestendige) blender of mix fijn met een staafmixer. Voeg een scheutje water toe om de saus wat dunner te maken. Giet de pasta af en schep de groentensaus door de pasta en verdeel over 2 borden. Leg een handje rucola er op en bestrooi met pijnboompitten en geitenkaas.

Tip: deze saus ook heel geschikt voor kinderen om zo toch voldoende groenten binnen te krijgen.

Beoordeling (108 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x herfst recepten
  • Hoofdgerecht
Herfstsalade met pompoen
  • Hoofdgerecht
Tagliatelle stroganoff
  • Hoofdgerecht
Paddestoelenquiche

Ovenschotels

Bekijk hier lekkere ovenschotels met rijst, pasta of aardappelen zoals een recept voor makkelijke pastaschotel, een gezonde groenteschotel of romige kip met rijst uit de oven.

Ovenschotel met bacon en ui
Quinoa ovenschotel met kip en cashewnoten
Traditionele aardappelgratin
Nacho ovenschotel met pulled chicken
Ovenschotel aardappel chili