Tagliatelle met groentesaus

Stiekem bevat deze pasta veel groenten en is bovendien ideaal om restjes mee op te maken

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materialen

Bereiding

 Snijd de courgette in blokjes en de gegrilde paprika in reepjes. Snijd ook de knoflook klein en bak deze in een pan met een beetje olie. Voeg de courgette toe en na 3 minuutjes de paprika. Snijd de tomaten in stukken en voeg incl het vruchtvlees toe aan de groenten. Breng op smaak met peper, zout en tijm. Laat 10 min pruttelen.

 Kook ondertussen de pasta gaar. Doe het groente mengsel in een (hittebestendige) blender of mix fijn met een staafmixer. Voeg een scheutje water toe om de saus wat dunner te maken. Giet de pasta af en schep de groentensaus door de pasta en verdeel over 2 borden. Leg een handje rucola er op en bestrooi met pijnboompitten en geitenkaas.

 Tip: deze saus ook heel geschikt voor kinderen om zo toch voldoende groenten binnen te krijgen.

176 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.