Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Tagliatelle met groentesaus

Stiekem bevat deze pasta veel groenten en is bovendien ideaal om restjes mee op te maken

Ingrediënten
  • 300 gr groenten: courgette en gegrilde paprika (of andere groenten naar keuze)
  • 160 gr tagliatelle
  • 2 tomaten
  • 1 teen knoflook
  • Peper en zout
  • Snuf tijm
  • Eventueel scheutje water
  • Handje rucola
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 50 gr geitenkaas
Materialen
  • Staafmixer of blender

Bereiding
Snijd de courgette in blokjes en de gegrilde paprika in reepjes. Snijd ook de knoflook klein en bak deze in een pan met een beetje olie. Voeg de courgette toe en na 3 minuutjes de paprika. Snijd de tomaten in stukken en voeg incl het vruchtvlees toe aan de groenten. Breng op smaak met peper, zout en tijm. Laat 10 min pruttelen.

tagliatelle_groentensaus_01.jpg
tagliatelle_groentensaus_02.jpg
tagliatelle_groentensaus_03.jpg
tagliatelle_groentensaus_04.jpg

Kook ondertussen de pasta gaar. Doe het groente mengsel in een (hittebestendige) blender of mix fijn met een staafmixer. Voeg een scheutje water toe om de saus wat dunner te maken. Giet de pasta af en schep de groentensaus door de pasta en verdeel over 2 borden. Leg een handje rucola er op en bestrooi met pijnboompitten en geitenkaas.

Tip: deze saus ook heel geschikt voor kinderen om zo toch voldoende groenten binnen te krijgen.

Beoordeling (132 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel