Ga naar de inhoud
Tagliatelle met groentesaus

Tagliatelle met groentesaus

Stiekem bevat deze pasta veel groenten en is bovendien ideaal om restjes mee op te maken

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 300 gr groenten: courgette en gegrilde paprika ( of andere groenten naar keuze )
  • 160 gr tagliatelle
  • 2 tomaten
  • 1 teen knoflook
  • peper en zout
  • Snuf tijm

  • Eventueel scheutje water
  • Handje rucola
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 50 gr geitenkaas

Materialen

  • Staafmixer of blender

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de courgette in blokjes en de gegrilde paprika in reepjes. Snijd ook de knoflook klein en bak deze in een pan met een beetje olie. Voeg de courgette toe en na 3 minuutjes de paprika. Snijd de tomaten in stukken en voeg incl het vruchtvlees toe aan de groenten. Breng op smaak met peper, zout en tijm. Laat 10 min pruttelen.


  2. Kook ondertussen de pasta gaar. Doe het groente mengsel in een (hittebestendige) blender of mix fijn met een staafmixer. Voeg een scheutje water toe om de saus wat dunner te maken. Giet de pasta af en schep de groentensaus door de pasta en verdeel over 2 borden. Leg een handje rucola er op en bestrooi met pijnboompitten en geitenkaas.


  3. Tip: deze saus ook heel geschikt voor kinderen om zo toch voldoende groenten binnen te krijgen.