Ga naar de inhoud
Pasta met kikkererwten en paprikasaus

Pasta met kikkererwten en paprikasaus

Pasta met kikkererwten en paprikasaus, een super lekker én super eenvoudig recept dat je in no-time maakt. Je hoeft alleen de saus te maken, tomaatjes te snijden en pasta te koken en je hebt een heerlijke maaltijd.

15 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 225 gr fusili
  • 2 potten geroosterde paprika ( 185 gr uitlekgewicht x2 )
  • 1 blik kikkererwten ( 265 gr )
  • 75 gr Parmezaanse kaas ( geraspt )
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje zwarte peper
  • 1 snufje cayennepoeder
  • Evt. wat basilicum ter garnering

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de pasta gaar volgens de verpakking.


  2. Snijd ondertussen de tomaatjes door de helft. Laat de kikkererwten uitlekken.


  3. Blend de paprika, knoflook en zout tot een saus. Dit kan ook met een staafmixer.


    pasta kikkererwten paprikasaus stap 1 pasta kikkererwten paprikasaus stap 2 pasta kikkererwten paprikasaus stap 3
  4. Verwarm de saus in een pan samen met de tomaatjes en de kikkererwten. Doe ook de Parmezaanse kaas erdoor. Voeg naar smaak wat cayennepoeder en zwarte peper toe.


    pasta kikkererwten paprikasaus stap 4 pasta kikkererwten paprikasaus stap 5 pasta kikkererwten paprikasaus stap 6
  5. Serveer de pasta in borden met de saus er overheen. Garneer evt. met basilicum


  6. Tips: als de pasta droog wordt kun je er nog wat water door doen (vang bijvoorbeeld wat kookvocht op van de pasta). Hou je niet van pittig? Dan kun je de cayennepoeder ook weglaten natuurlijk.


  7. Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas om het gerecht vegan te maken.