Pasta met kikkererwten en paprikasaus

Pasta met kikkererwten en paprikasaus, een super lekker én super eenvoudig recept dat je in no-time maakt. Je hoeft alleen de saus te maken, tomaatjes te snijden en pasta te koken en je hebt een heerlijke maaltijd.

Hoofdgerecht 15 min

ingrediënten

voor 3 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de pasta gaar volgens de verpakking.

  2. Snijd ondertussen de tomaatjes door de helft. Laat de kikkererwten uitlekken.

  3. Blend de paprika, knoflook en zout tot een saus. Dit kan ook met een staafmixer.

  4. Verwarm de saus in een pan samen met de tomaatjes en de kikkererwten. Doe ook de Parmezaanse kaas erdoor. Voeg naar smaak wat cayennepoeder en zwarte peper toe.

  5. Serveer de pasta in borden met de saus er overheen. Garneer evt. met basilicum

  6. Tips: als de pasta droog wordt kun je er nog wat water door doen (vang bijvoorbeeld wat kookvocht op van de pasta). Hou je niet van pittig? Dan kun je de cayennepoeder ook weglaten natuurlijk.

  7. Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas om het gerecht vegan te maken.

Heeft het gesmaakt?
89 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Nienke Vinkenvleugel

Ik hou van lekker eten, maar als ik kook of bak wil ik wel graag dat het naast lekker ook makkelijk, snel en gezond is met ingrediënten die ik vaak in huis heb. Dat zie je ook vaak terug in mijn recepten.