Ga naar de inhoud
Groene pannenkoekjes met spinazie

Groene pannenkoekjes met spinazie

Begin je dag goed met deze groene pannenkoekjes met spinazie. Gezonde en smaakvolle pannenkoeken, gemaakt met Hüttenkäse, verse spinazie en volkorenmeel. Perfect voor een energierijk ontbijt of lunch.

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 400 gr hüttenkäse
  • 2 eieren
  • 1 snuf peper en zout
  • 75 gr spinazie
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 130 gr volkorenmeel
  • Boter of margarine om in te bakken

Benodigdheden

  • Blender of keukenmachine

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe de Hüttenkäsein een blender of keukenmachine samen met de eieren en een snuf peper en zout. Voeg ook de spinazie toe en mix dan fijn.


  2. Voeg de bakpoeder toe en spatel daarna het meel door het groene beslag.


  3. Verhit boter of margarine in een pan en schep met een sauslepel hoopjes beslag in de pan en verdeel mooi in de vorm van een klein pannenkoekje.


    Groene pannenkoekjes met spinazie stap 1 Groene pannenkoekjes met spinazie stap 2 Groene pannenkoekjes met spinazie stap 3
  4. Wacht tot er belletjes ontstaan aan de bovenzijde en draai ze dan voorzichtig om. Bak ze ook aan de andere kant lichtbruin.


  5. Serveer ze direct. Ook lekker met wat extra Hüttenkäseeropen/of wat gehakte noten.