Groene pannenkoekjes met spinazie

Begin je dag goed met deze groene pannenkoekjes met spinazie. Gezonde en smaakvolle pannenkoeken, gemaakt met Hüttenkäse, verse spinazie en volkorenmeel. Perfect voor een energierijk ontbijt of lunch.

Ontbijt recept 30 min

ingrediënten

voor 12 stuks

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe de Hüttenkäse in een blender of keukenmachine samen met de eieren en een snuf peper en zout. Voeg ook de spinazie toe en mix dan fijn.

  2. Voeg de bakpoeder toe en spatel daarna het meel door het groene beslag.

  3. Verhit boter of margarine in een pan en schep met een sauslepel hoopjes beslag in de pan en verdeel mooi in de vorm van een klein pannenkoekje.

  4. Wacht tot er belletjes ontstaan aan de bovenzijde en draai ze dan voorzichtig om. Bak ze ook aan de andere kant lichtbruin.

  5. Serveer ze direct. Ook lekker met wat extra Hüttenkäse erop en/of wat gehakte noten.

Heeft het gesmaakt?
14 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!