Tiramisu met appel

Dit dessert is een combi van tiramisu en appeltaart en bevat stukjes appel, lange vingers en kaneel en bovendien geen alcohol of ei! Een heerlijk toetje

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden

Bereiding

Schil de appels en snijd in kleine blokjes. Verhit de boter in een koekenpan en bak de appelstukjes hierin. Voeg de suiker, rozijnen, citroensap en kaneel toe en roer goed door elkaar.

Mix de slagroom met een mixer lobbig. Voeg de vanillesuiker en mascarpone toe en mix erdoor tot een romige gladde massa. Schenk het appelsap in een bord. Doop ongeveer de helft van de lange vingers een paar seconden in het appelsap en leg dan op bodem van een schaal. Schep hier de helft van het roommengsel op. Doe hier ⅔ van het appelmengsel op.

Dek weer af met een laagje in appelsap gedoopte lange vingers en de rest van de room. Schep de rest van het appelmengsel op de bovenkant en garneer met amandelschaafsel en wat extra kaneel. Laat de appeltaart tiramisu nog 3 uur opstijven in de koelkast.

Tip: voeg je graag nog wat alcohol toe? Besprenkel de lange vingers in de schaal met wat amaretto.

89 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!