Ga naar de inhoud
Tiramisu met appel

Tiramisu met appel

Dit dessert is een combi van tiramisu en appeltaart en bevat stukjes appel, lange vingers en kaneel en bovendien geen alcohol of ei! Een heerlijk toetje

30 M + 3 U opstijven + 3 U opstijven

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 1 pak lange vingers
  • 100 ml appelsap
  • 1 eetlepel geschaafd amandelschaafsel
  • 250 ml mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 3 appels
  • 1 theelepel kaneel
  • 3 eetlepels suiker
  • 3 eetlepels rozijnen
  • 1 eetlepel citroensap
  • 30 gr boter

Benodigdheden

  • Schaal ca 30 x 15 cm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Schil de appels en snijd in kleine blokjes. Verhit de boter in een koekenpan en bak de appelstukjes hierin. Voeg de suiker, rozijnen, citroensap en kaneel toe en roer goed door elkaar.


    Tiramisu met appel Tiramisu met appel Tiramisu met appel
  2. Mix de slagroom met een mixer lobbig. Voeg de vanillesuiker en mascarpone toe en mix erdoor tot een romige gladde massa. Schenk het appelsap in een bord. Doop ongeveer de helft van de lange vingers een paar seconden in het appelsap en leg dan op bodem van een schaal. Schep hier de helft van het roommengsel op. Doe hier ⅔ van het appelmengsel op.


    Tiramisu met appel Tiramisu met appel Tiramisu met appel
  3. Dek weer af met een laagje in appelsap gedoopte lange vingers en de rest van de room. Schep de rest van het appelmengsel op de bovenkant en garneer met amandelschaafsel en wat extra kaneel. Laat de appeltaart tiramisu nog 3 uur opstijven in de koelkast.


    Tiramisu met appel Tiramisu met appel Tiramisu met appel
  4. Tip: voeg je graag nog wat alcohol toe? Besprenkel de lange vingers in de schaal met wat amaretto.