Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Toast met aardbeien en brie

Tip voor moederdag: heerlijke warme brie met aardbeien en basilicum op toast

Ingrediënten
1 groot ciabatta brood (of ander stokbrood)
200 gr verse roombrie
Beetje boter
Stuk of 15 aardbeien
Paar verse basilicumblaadjes
1 theel citroenrasp
1 eetl balsamicoazijn
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aardbeien in plakjes en meng met de citroenrasp en balsamicoazijn. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes en meng deze ook door de aardbeien. Snijd het brood in stukken en besmeer met een beetje boter. Snijd de brie in plakjes en beleg de sneetjes brood hiermee. Verdeel de aardbeien over de brie en stap dan 2 broodjes voorzichtig op elkaar. Zet ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat nog 10 min in de oven zodat de brie zacht word. Serveer ze lauw.
 
 
Beoordeling (10 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x boerenkool
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot
  • Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
  • Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Burrito’s van kool
Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas