Ga naar de inhoud
Toast met aardbeien en brie

Toast met aardbeien en brie

Tip voor moederdag: heerlijke warme brie met aardbeien en basilicum op toast

15 M + 10 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 1 groot ciabatta brood ( of ander stokbrood )
  • 200 gr verse roombrie
  • Beetje boter
  • 15 aardbeien
  • Paar verse basilicumblaadjes
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 1 eetlepel balsamicoazijn

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aardbeien in plakjes en meng met de citroenrasp en balsamicoazijn. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes en meng deze ook door de aardbeien. Snijd het brood in stukken en besmeer met een beetje boter. Snijd de brie in plakjes en beleg de sneetjes brood hiermee. Verdeel de aardbeien over de brie en stap dan 2 broodjes voorzichtig op elkaar. Zet ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat nog 10 min in de oven zodat de brie zacht wordt. Serveer ze lauw.