Toast met aardbeien en brie

Tip voor moederdag: heerlijke warme brie met aardbeien en basilicum op toast

Ingrediënten
1 groot ciabatta brood (of ander stokbrood)
200 gr verse roombrie
Beetje boter
Stuk of 15 aardbeien
Paar verse basilicumblaadjes
1 theel citroenrasp
1 eetl balsamicoazijn
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aardbeien in plakjes en meng met de citroenrasp en balsamicoazijn. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes en meng deze ook door de aardbeien. Snijd het brood in stukken en besmeer met een beetje boter. Snijd de brie in plakjes en beleg de sneetjes brood hiermee. Verdeel de aardbeien over de brie en stap dan 2 broodjes voorzichtig op elkaar. Zet ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat nog 10 min in de oven zodat de brie zacht word. Serveer ze lauw.
 
 
21 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.