Ga naar de inhoud
Andijvietaart met gehakt 

Andijvietaart met gehakt 

Probeer eens deze lekkere quiche met andijvie, gehakt, walnoten en oude kaas. Een heerlijke combi in een krokante korst. 

25 M + 50 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 6 plakken deeg voor hartige taart ( diepvries )
  • 400 gr andijvie
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 200 ml room ( plantaardig )
  • 1 uitje
  • 75 gr oude kaas
  • 180 gr gehakt ( vegetarisch )
  • 1 handje walnoten
  • Snuf peper en zout

Materiaal

  • Quichevorm of springvorm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180° graden.


  2. Laat de plakken deeg iets ontdooien.


  3. Snijd eventueel de andijvie fijn.


  4. Bekleed de vorm met de plakken deeg. Laat de randen iets overlappen en druk deze goed aan. Prik gaatjes met een vork in de bodem en bestrooi met paneermeel.


  5. Hak het uitje fijn en fruit aan in een koekenpan met een klein beetje olie of margarine. Voeg het gehakt toe en bak even mee. Voeg als laatste de andijvie toe en bak kort mee tot deze iets geslonken is.


  6. Rasp de kaas en hak de walnoten grof.


  7. Klop in een kom de eieren los met de room en een snuf peper en zout. Voeg het gehaktmengsel uit de pan hieraan toe samen met ⅔ van de kaas en de grof gehakte walnoten. Meng door elkaar. Giet dit mengsel in de bekleedde quichevorm. Bestrooi met de overgebleven kaas en zet de quiche ca. 50 minuten in de oven.


  8. Deze andijvietaart is lekker als lunch of avondmaal met bijvoorbeeld een salade of een kopje soep.