Andijvietaart met gehakt 

Probeer eens deze lekkere quiche met andijvie, gehakt, walnoten en oude kaas. Een heerlijke combi in een krokante korst. 

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Materiaal

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180° graden.

Laat de plakken deeg iets ontdooien.

Snijd eventueel de andijvie fijn.

Bekleed de vorm met de plakken deeg. Laat de randen iets overlappen en druk deze goed aan. Prik gaatjes met een vork in de bodem en bestrooi met paneermeel.

Hak het uitje fijn en fruit aan in een koekenpan met een klein beetje olie of margarine. Voeg het gehakt toe en bak even mee. Voeg als laatste de andijvie toe en bak kort mee tot deze iets geslonken is.

Rasp de kaas en hak de walnoten grof.

Klop in een kom de eieren los met de room en een snuf peper en zout. Voeg het gehaktmengsel uit de pan hieraan toe samen met ⅔ van de kaas en de grof gehakte walnoten. Meng door elkaar. Giet dit mengsel in de bekleedde quichevorm. Bestrooi met de overgebleven kaas en zet de quiche ca. 50 minuten in de oven.

Deze andijvietaart is lekker als lunch of avondmaal met bijvoorbeeld een salade of een kopje soep.

34 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!