Toblerone chocolademousse dessert

Grand kerstdessert met toblerone chocolade mousse, brownie, aardbeien, ijs en bastognekruimels

Ingrediënten 
3 repen Toblerone chocolade (300 gr)
300 ml slagroom
40 gr vanillesuiker
3 eiwitten
12 blokjes Fudge (caramelsnoepjes)
2 Bastognekoekjes 
4 bolletjes vanilleijs
4 stukjes brownie (zelf gemaakt of kant en klaar)
16 aardbeien
 
Materialen
Mixer
Staafmixer
 
Bereiding
Smelt au bain marie de chocolade. Mix met een mixer de eiwitten stijf totdat je er pieken van kan trekken. Mix in een andere kom de slagroom met de vanillesuiker luchtig. Spatel voorzichtig de afgekoelde, maar nog vloeibare chocolade met de slagroom. Spatel daarna de eiwitten erdoor. Verdeel deze in 4 glazen of mooie bakjes. Zet die in de koelkast en laat ze 6 uur opstijven.
 
Laat de blokjes caramelfudge met 8 eetlepels water op zacht vuur smelten. Blijf wel constant roeren en zorg dat het niet aanbrand. Verkruimel de Bastognekoekjes fijn. Pureer 4 aardbeien met een staafmixer en snijdt de andere aardbeien doormidden. Zet op een bord het glaasje met chocolademousse, de brownie, doorgesneden aardbeien met wat aardbeiensaus en het bolletje ijs. Giet er wat caramel over het ijs en strooi er wat Bastognekruimels over.
 
100 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x recepten met pompoen

Pompoenrisotto
Pompoensoep
Pompoencake

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.