Toblerone chocolademousse dessert
Grand kerstdessert met toblerone chocolade mousse, brownie, aardbeien, ijs en bastognekruimels
Ingrediënten
3 repen Toblerone chocolade (300 gr)
300 ml slagroom
40 gr vanillesuiker
3 eiwitten
12 blokjes Fudge (caramelsnoepjes)
2 Bastognekoekjes
4 bolletjes vanilleijs
4 stukjes brownie (zelf gemaakt of kant en klaar)
16 aardbeien
Materialen
Mixer
Staafmixer
Bereiding
Smelt au bain marie de chocolade. Mix met een mixer de eiwitten stijf totdat je er pieken van kan trekken. Mix in een andere kom de slagroom met de vanillesuiker luchtig. Spatel voorzichtig de afgekoelde, maar nog vloeibare chocolade met de slagroom. Spatel daarna de eiwitten erdoor. Verdeel deze in 4 glazen of mooie bakjes. Zet die in de koelkast en laat ze 6 uur opstijven.
Laat de blokjes caramelfudge met 8 eetlepels water op zacht vuur smelten. Blijf wel constant roeren en zorg dat het niet aanbrand. Verkruimel de Bastognekoekjes fijn. Pureer 4 aardbeien met een staafmixer en snijdt de andere aardbeien doormidden. Zet op een bord het glaasje met chocolademousse, de brownie, doorgesneden aardbeien met wat aardbeiensaus en het bolletje ijs. Giet er wat caramel over het ijs en strooi er wat Bastognekruimels over.