Toblerone chocolademousse dessert

Grand kerstdessert met toblerone chocolade mousse, brownie, aardbeien, ijs en bastognekruimels

Ingrediënten 
3 repen Toblerone chocolade (300 gr)
300 ml slagroom
40 gr vanillesuiker
3 eiwitten
12 blokjes Fudge (caramelsnoepjes)
2 Bastognekoekjes 
4 bolletjes vanilleijs
4 stukjes brownie (zelf gemaakt of kant en klaar)
16 aardbeien
 
Materialen
Mixer
Staafmixer
 
Bereiding
Smelt au bain marie de chocolade. Mix met een mixer de eiwitten stijf totdat je er pieken van kan trekken. Mix in een andere kom de slagroom met de vanillesuiker luchtig. Spatel voorzichtig de afgekoelde, maar nog vloeibare chocolade met de slagroom. Spatel daarna de eiwitten erdoor. Verdeel deze in 4 glazen of mooie bakjes. Zet die in de koelkast en laat ze 6 uur opstijven.
 
Laat de blokjes caramelfudge met 8 eetlepels water op zacht vuur smelten. Blijf wel constant roeren en zorg dat het niet aanbrand. Verkruimel de Bastognekoekjes fijn. Pureer 4 aardbeien met een staafmixer en snijdt de andere aardbeien doormidden. Zet op een bord het glaasje met chocolademousse, de brownie, doorgesneden aardbeien met wat aardbeiensaus en het bolletje ijs. Giet er wat caramel over het ijs en strooi er wat Bastognekruimels over.
 
Vind je dit leuk?
107 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!