Toblerone chocolademousse dessert

Grand kerstdessert met Toblerone chocolade mousse, brownie, aardbeien, ijs en bastognekruimels. Daar maak je iedereen wel blij mee na een feestelijk diner.

Nagerecht 50 min + 6 uur wachttijd

ingrediënten

voor 4 personen

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Smelt au bain marie de chocolade. Mix met een mixer de eiwitten stijf totdat je er pieken van kan trekken.

  2. Mix in een andere kom de slagroom met de vanillesuiker luchtig. Spatel voorzichtig de afgekoelde, maar nog vloeibare chocolade met de slagroom. Spatel daarna de eiwitten erdoor.

  3. Verdeel deze in 4 glazen of mooie bakjes. Zet die in de koelkast en laat ze 6 uur opstijven.

  4. Laat de blokjes karamelfudge met 8 eetlepels water op zacht vuur smelten. Blijf wel constant roeren en zorg dat het niet aanbrand.

  5. Verkruimel de Bastognekoekjes fijn. Pureer 4 aardbeien met een staafmixer en snijdt de andere aardbeien doormidden.

  6. Zet op een bord het glaasje met chocolademousse, de brownie, doorgesneden aardbeien met wat aardbeiensaus en het bolletje ijs. Giet wat karamel over het ijs en strooi er wat Bastognekruimels overheen.

Heeft het gesmaakt?
113 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!