
Toblerone chocolademousse dessert
Grand kerstdessert met Toblerone chocolade mousse, brownie, aardbeien, ijs en bastognekruimels. Daar maak je iedereen wel blij mee na een feestelijk diner.
50 M + 6 U wachttijd
Ingrediƫnten: Toblerone mousse
Voor personen
-
3 repen Toblerone chocolade ( 300 gr )
-
300 ml slagroom
-
40 gr vanillesuiker
-
3 eiwitten
-
12 blokjes fudge ( karamelsnoepjes )
-
2 Bastognekoekjes
-
4 bolletjes vanilleijs
-
4 stukjes brownie ( zelf gemaakt of kant en klaar )
-
16 aardbeien
Materialen
-
Mixer
-
Staafmixer
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Toblerone mousse
-
Smelt au bain marie de chocolade. Mix met een mixer de eiwitten stijf totdat je er pieken van kan trekken.
-
Mix in een andere kom de slagroom met de vanillesuiker luchtig. Spatel voorzichtig de afgekoelde, maar nog vloeibare chocolade met de slagroom. Spatel daarna de eiwitten erdoor.
-
Verdeel deze in 4 glazen of mooie bakjes. Zet die in de koelkast en laat ze 6 uur opstijven.
-
Laat de blokjes karamelfudge met 8 eetlepels water op zacht vuur smelten. Blijf wel constant roeren en zorg dat het niet aanbrand.
-
Verkruimel de Bastognekoekjes fijn. Pureer 4 aardbeien met een staafmixer en snijdt de andere aardbeien doormidden.
-
Zet op een bord het glaasje met chocolademousse, de brownie, doorgesneden aardbeien met wat aardbeiensaus en het bolletje ijs. Giet wat karamel over het ijs en strooi er wat Bastognekruimels overheen.
Heeft het gesmaakt?
114 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 1010
- vet 65 gr
- verzadigd vet 39 gr
- koolhydraten 95 gr
- w.v. suikers 85 gr
- vezels 2.5 gr
- eiwit 9 gr
- zout 0.25 gr
Ook lekker