Eton mess dessert
Maak zelf een heerlijk Eton Mess dessert met dit recept. Een lekker, feestelijk nagerecht met meringue schuimpjes, aardbei en framboos. Daar maak je toch iedereen blij mee! Mij wel in ieder geval.
20 M
Ingrediënten
Voor personen
-
150 gr aardbeien
-
150 gr frambozen
-
2 eetlepels poedersuiker
-
250 gr mascarpone
-
250 ml slagroom
-
Verse muntblaadjes
-
200 gr meringueschuimpjes
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Was de aardbeien en frambozen voorzichtig en dep ze droog. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in vieren.
-
Meng de aardbeien en frambozen in een kom en bestrooi met de helft van de poedersuiker. Laat dit 10 minuten staan zodat de vruchten een beetje sap loslaten.
-
Klop de slagroom samen met de mascarpone met de resterende poedersuiker tot zachte pieken.
-
Breek of hak de meringues in stukjes en verdeel ¾ van de meringue door de room.
-
Neem vier glazen of kommetjes en verdeel de helft van het roommengsel over de bodem.
-
Schep daarop een laag fruit. Herhaal dit proces zodat je twee lagen hebt van room en fruit en eindig met wat stukjes meringue.
-
Garneer met de muntblaadjes en eventueel een paar hele aardbeien of frambozen bovenop.
-
Serveer de Eton Mess direct voor de beste textuur en smaak. Als je het toch wilt bewaren, doe dit dan afgedekt in de koelkast en consumeer binnen een paar uur.
-
Tip: je kunt deze Eton Mess ook met ander fruit maken, zoals blauwe bessen, banaan, sinaasappel of stoofperen.
Heeft het gesmaakt?
2 stemmen
Ook lekker