Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Toetje met Bastogne en peer

Met dit recept zet je binnen een paar minuten een lekker toetje met Bastognekoeken en gekarameliseerde peer op tafel

Ingrediënten
  • 1 peer
  • 4 bastogne koekjes
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 250 ml vanille vla
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel suiker
Materialen
  • 2 glaasjes

Bereiding
Schil de peer en snijd deze in kleine stukjes. Meng de stukjes peer met de suiker en kaneel in een kommetje. Smelt wat boter in een pan en bak de peer een paar minuutjes. Verkruimel de Bastognekoeken en verdeel een laagje hiervan over de bodem van de glaasjes.

toetje-met-bastogne-en-peer-stap-1.jpg
toetje-met-bastogne-en-peer-stap-2.jpg
toetje-met-bastogne-en-peer-stap-3.jpg

Voeg dan een laag Griekse yoghurt en vanille vla toe en eindig met een laagje peer. Herhaal dit totdat de glazen vol zijn en eindig met peer en wat Bastogne stukjes.

Beoordeling (257 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x saladerecepten
  • Bijgerecht
Panzanella salade met komkommer
  • Hoofdgerecht
Caesar salade met pittige garnalen
  • Hoofdgerecht
Salade kip pindadressing

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal