Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Toetje met Bastogne en peer

Met dit recept zet je binnen een paar minuten een lekker toetje met Bastognekoeken en gekarameliseerde peer op tafel

Ingrediënten
  • 1 peer
  • 4 bastogne koekjes
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 250 ml vanille vla
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel suiker
Materialen
  • 2 glaasjes

Bereiding
Schil de peer en snijd deze in kleine stukjes. Meng de stukjes peer met de suiker en kaneel in een kommetje. Smelt wat boter in een pan en bak de peer een paar minuutjes. Verkruimel de Bastognekoeken en verdeel een laagje hiervan over de bodem van de glaasjes.

toetje-met-bastogne-en-peer-stap-1.jpg
toetje-met-bastogne-en-peer-stap-2.jpg
toetje-met-bastogne-en-peer-stap-3.jpg

Voeg dan een laag Griekse yoghurt en vanille vla toe en eindig met een laagje peer. Herhaal dit totdat de glazen vol zijn en eindig met peer en wat Bastogne stukjes.

Beoordeling (49 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Ovenschotels

Bekijk hier lekkere ovenschotels met rijst, pasta of aardappelen zoals een recept voor makkelijke pastaschotel, een gezonde groenteschotel of romige kip met rijst uit de oven.

Ovenschotel met bacon en ui
Quinoa ovenschotel met kip en cashewnoten
Traditionele aardappelgratin
Nacho ovenschotel met pulled chicken
Ovenschotel aardappel chili