Tropische burger met ananas
Zelfgemaakte tropische hamburgers op een broodje met sla, kaas, ananas en ketchup



Ingredienten
500 gr rundergehakt
1 rode peper
1 ei
3 eetl paneermeel
1 eetl Heinz tomatenketchup
Snufje peper en zout
Snuf cayennepeper
Topping:
4 schijven ananas (liefst vers maar kan ook uit blik)
4 meergranen bollen
4 blaadjes sla
1 rode ui
4 plakjes cheddarkaas
4 eetl Heinz tomatenketchup
Bereiding
Hak de rode peper fijn en meng samen met het ei en paneermeel door het gehakt. Voeg de Heinz tomatenketchup, peper, zout en cayennepeper toe en kneed nog een keer goed door. Maak er 4 gelijke ballen van en druk deze in je handen plat tot stevige burgers.



Let op dat ze ongeveer dezelfde grootte hebben dan het broodje. Laat ze ongeveer een half uurtje in de koelkast koelen. Grill ondertussen de ananas op de bbq zodat er mooie grillstrepen te zien zijn. Snijd de rode ui in hele dunne ringetjes.



Bak de burgers 5 min aan beide kanten (afhankelijk van de dikte) op de barbecue. Snijd de broodjes doormidden en beleg met een blaadje sla, hamburger, plakje cheddarkaas, gegrilde ananas, ringetjes rode ui en maak het af met een flinke klodder Heinz tomatenketchup.



Het lekkerste is om de hamburger en de ananas te grillen op de bbq maar als het geen mooi weer is kun je ze ook in de pan bakken.