Ga naar de inhoud
Tropische burger met ananas

Tropische burger met ananas

Zelfgemaakte tropische hamburgers op een broodje met frisse sla, cheddar kaas, gegrilde plakjes ananas en ketchup. Lekker van de bbq maar ook gewoon uit de pan.

1 U

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 500 gr rundergehakt
  • 1 rode peper
  • 1 ei
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 eetlepel Heinz tomatenketchup
  • Snufje peper en zout
  • Snuf cayennepeper

Topping:

  • 4 schijven ananas ( liefst vers maar kan ook uit blik )
  • 4 meergranen bollen
  • 4 blaadjes sla
  • 1 rode ui
  • 4 plakjes cheddarkaas
  • 4 eetlepels Heinz tomatenketchup

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Hak de rode peper fijn en meng samen met het ei en paneermeel door het gehakt. Voeg de Heinz tomatenketchup, peper, zout en cayennepeper toe en kneed nog een keer goed door. Maak er 4 gelijke ballen van en druk deze in je handen plat tot stevige burgers.


    burger heinz stap 1 burger heinz stap 2 burger heinz stap 3
  2. Let op dat ze ongeveer dezelfde grootte hebben dan het broodje. Laat ze ongeveer een half uurtje in de koelkast koelen. Grill ondertussen de ananas op de bbq zodat er mooie grillstrepen te zien zijn. Snijd de rode ui in hele dunne ringetjes.


    burger heinz stap 4 burger heinz stap 5 burger heinz stap 6
  3. Bak de burgers 5 min aan beide kanten (afhankelijk van de dikte) op de barbecue. Snijd de broodjes doormidden en beleg met een blaadje sla, hamburger, plakje cheddarkaas, gegrilde ananas, ringetjes rode ui en maak het af met een flinke klodder Heinz tomatenketchup.


    burger heinz stap 7 burger heinz stap 8 burger heinz stap 9
  4. Het lekkerste is om de hamburger en de ananas te grillen op de bbq maar als het geen mooi weer is kun je ze ook in de pan bakken.