Tropische burger met ananas

Zelfgemaakte tropische hamburgers op een broodje met sla, kaas, ananas en ketchup    
Ingredienten
500 gr rundergehakt
1 rode peper
1 ei
3 eetl paneermeel
1 eetl Heinz tomatenketchup
Snufje peper en zout
Snuf cayennepeper
Topping:
4 schijven ananas (liefst vers maar kan ook uit blik)
4 meergranen bollen
4 blaadjes sla
1 rode ui
4 plakjes cheddarkaas
4 eetl Heinz tomatenketchup
Bereiding
Hak de rode peper fijn en meng samen met het ei en paneermeel door het gehakt. Voeg de Heinz tomatenketchup, peper, zout en cayennepeper toe en kneed nog een keer goed door. Maak er 4 gelijke ballen van en druk deze in je handen plat tot stevige burgers.
burger heinz 01burger heinz 01 burger heinz 01
Let op dat ze ongeveer dezelfde grootte hebben dan het broodje. Laat ze ongeveer een half uurtje in de koelkast koelen. Grill ondertussen de ananas op de bbq zodat er mooie grillstrepen te zien zijn. Snijd de rode ui in hele dunne ringetjes.
burger heinz 01burger heinz 01 burger heinz 01
Bak de burgers 5 min aan beide kanten (afhankelijk van de dikte) op de barbecue. Snijd de broodjes doormidden en beleg met een blaadje sla, hamburger, plakje cheddarkaas, gegrilde ananas, ringetjes rode ui en maak het af met een flinke klodder Heinz tomatenketchup.
 
burger heinz 01burger heinz 01 burger heinz 01
 
Het lekkerste is om de hamburger en de ananas te grillen op de bbq maar als het geen mooi weer is kun je ze ook in de pan bakken.
Vind je dit leuk?
10 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!