Vanillemuffins met frambozen en pistachenoten

Deze fruitige muffins met framboos en nootjes zijn lekker luchtig en vormen een heerlijke traktatie

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 180 graden. Roer in een kom de bloem, bakpoeder en suiker door elkaar. Voeg de boter in delen toe en blijf tussendoor goed roeren. Er zullen kleine kruimeltjes ontstaan, dat is de bedoeling.

 Klop in een andere kom de eieren los met een garde en voeg al roerend de melk en het vanille extract toe. Voeg de inhoud van deze kom bij de kom met de bloem. Roer kort door met een houten lepel. Voeg 2/3 van de frambozen en de nootjes toe en roer erdoorheen.

 Stop de papieren muffinvormpjes in de muffinbakvorm en vul ze tot net onder de rand. Maak af met de overgebleven frambozen en nootjes.

 Stop de muffinbakvorm gedurende 25 minuten in de oven totdat ze een beetje bruin kleuren. Check altijd even of ze gaar zijn met behulp van een satéprikker.

 Laat ze afkoelen en bestrooi voor het serveren met wat poedersuiker.

3 x recepten met pompoen

Pompoenrisotto
Pompoensoep
Pompoencake

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.