Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Vanillemuffins met frambozen en pistachenoten

Deze fruitige muffins met framboos en nootjes zijn lekker luchtig en vormen een heerlijke traktatie

Ingrediënten
Materialen

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 180 graden. Roer in een kom de bloem, bakpoeder en suiker door elkaar. Voeg de boter in delen toe en blijf tussendoor goed roeren. Er zullen kleine kruimeltjes ontstaan, dat is de bedoeling.

 Klop in een andere kom de eieren los met een garde en voeg al roerend de melk en het vanille extract toe. Voeg de inhoud van deze kom bij de kom met de bloem. Roer kort door met een houten lepel. Voeg 2/3 van de frambozen en de nootjes toe en roer erdoorheen.

 Stop de papieren muffinvormpjes in de muffinbakvorm en vul ze tot net onder de rand. Maak af met de overgebleven frambozen en nootjes.

 Stop de muffinbakvorm gedurende 25 minuten in de oven totdat ze een beetje bruin kleuren. Check altijd even of ze gaar zijn met behulp van een satéprikker.

 Laat ze afkoelen en bestrooi voor het serveren met wat poedersuiker.

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×