S’mores taart met chocolade en marshmallows

Een makkelijke taart gemaakt van maar 7 ingrediënten met een krokante koekjesbodem gevuld met een romige chocoladevulling en marshmallows on top.

Bakrecept 35 min + 10 min oventijd + 3 uur opstijven

ingrediënten

voor 8 personen

Bodem

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 200° graden.

 2. Maal de koekjes fijn.

 3. Smelt de boter voor de bodem en meng deze samen met de suiker door de koekjes.

 4. Verdeel het mengsel over een ingevette bakvorm. Druk met een lepel goed aan, ook tegen de randen.

 5. Bak de bodem 10 minuten in de oven en laat daarna afkoelen.

 6. Verwarm de slagroom in een pannetje tot hij net niet kookt.

 7. Doe ondertussen de chocolade in kleine stukjes in een kom. Giet de hete slagroom erover en blijf met een garde of pollepel roeren tot de chocolade gesmolten is. Duurt dit (te) lang? Zet de kom dan een paar seconden in de magnetron.

 8. Roer als laatste de koude boter in stukjes samen met de ahornsiroop erdoor.

 9. Giet het chocolademengsel op de koekjesbodem. Snijd of knip de marshmallows doormidden en duw ze zachtjes in de chocolade. Laat de taart goed opstijven in de koelkast voor ca. 3 uur.

 10. Brand dan als laatste met een crème brûlee brander de marshmallows kort aan tot ze goudbruin zijn. Heb je geen crème brûlee brander? Dan kun je de smores taart ook kort onder de grill zetten in de oven. Let op want het gaat hard.

 11. Tip: deze taart kun je ook in een ronde bakvorm maken van ca. 20 – 22 cm.

Heeft het gesmaakt?
34 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!