Ga naar de inhoud
Frambozen crumble cake

Frambozen crumble cake

Ik maakte deze lekkere frambozen crumble cake, met een heerlijke combinatie van zachte cake en krokante crumble. Lekker als genietmomentje tussendoor bij een kopje koffie of thee.

40 M + 1 U oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 4 eieren ( gesplitst )
  • 150 gr suiker
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 170 gr Griekse yoghurt
  • 240 gr bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 eetlepel sinaasappelrasp
  • 150 gr frambozen

Crumble:

  • 50 gr suiker
  • 100 gr bloem
  • 50 gr boter of margarine
  • 3 eetlepels amandelschaafsel

Materialen:

  • Bakpapier
  • Bakvorm of ovenschaal 28 x 18 cm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 170 graden. Maak eerst de crumble: roer de suiker en bloem door elkaar en voeg de boter toe. Snijd de boter in stukjes en ga daarna met je vingertoppen door de kom totdat er allemaal kruimels ontstaan. Schep het amandelschaafsel erdoor en zet zolang in de koelkast.


  2. Mix de eiwitten goed stijf met een mixer. Roer daarna met een lepel het eigeel erdoor. Voeg de suiker, zonnebloemolie en yoghurt toe en roer kort tot een gladde massa. Zeef de bloem en bakpoeder erbij en schep door elkaar tot een beslag. Roer als laatste de sinaasappelrasp erdoor.


    Frambozen crumble cake stap 1 Frambozen crumble cake stap 2 Frambozen crumble cake stap 3
  3. Bedek de vorm met bakpapier of vet hem goed in. Giet het beslag in de vorm en verdeel de frambozen er over. Kruimel daarna de crumble erover en zet ongeveer 60 min in de oven tot de cake gaar is en de bovenzijde goudbruin. Laat de cake afkoelen en haal hem daarna uit de vorm.


  4. Tip: bestrooi de cake met poedersuiker voor het serveren.


    Je kunt deze cake ook in een ronde of vierkante vorm maken.