Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Vega burgers met yoghurtsaus

Hamburgerbroodjes met vegetarische burgers van zoete aardappel, kikkererwten en bonen

Ingrediënten
  • 350 gr zoete aardappel
  • 120 gr kikkererwten (uit blik)
  • 120 gr cannellini bonen (uit blik)
  • 80 gr havermout
  • 1 rode ui
  • 1 ei
  • 2 eetlepels olijfolie
  • snuf paprikapoeder
  • Snuf Italiaanse kruiden
  • snuf peper en zout
  • Snuf cayennepeper
  • snuf peterselie
  • boter (om te bakken)
  • 5 hamburgerbroodjes
  • Hand rucola
  • ¼ komkommer
  • 2 tomaten
Voor de yoghurtsaus
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 3 eetlepels mayonaise
  • Flinke scheut citroensap
  • snuf peterselie
Benodigdheden
  • aardappelstamper

Bereiding
Schil de zoete aardappels en snijd ze in stukjes. Kook deze 15 minuten. Prak ze vervolgens samen met de kikkererwten en cannelonibonen met een aardappelstamper tot een puree. Snijd de rode ui fijn en voeg deze met de havermout, ei, paprikapoeder, Italiaanse kruiden, peper, zout, cayennepeper en peterselie toe aan het zoete aardappelmengsel. Kneed door elkaar. Vorm er vijf burgers van. Verwarm wat boter in een pan en bak de burgers op een middelhoog vuur aan beide kanten gaar.

vega-burger-met-yoghurtsaus-stap-1.jpg
vega-burger-met-yoghurtsaus-stap-2.jpg
vega-burger-met-yoghurtsaus-stap-3.jpg
vega-burger-met-yoghurtsaus-stap-4.jpg

Meng ondertussen de ingrediënten voor de yoghurtsaus door elkaar en zet aan de kant. Snijd de broodjes doormidden en beleg ze met rucola, plakjes tomaat en komkommer, de burger en de yoghurtsaus. Tip: rooster de broodjes even in de grillpan of boven de broodrooster voordat je ze belegt. Zo worden ze lekker knapperig.

Beoordeling (25 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x saladerecepten
  • Hoofdgerecht
Caesar salade met pittige garnalen
  • Bijgerecht
Panzanella salade met komkommer
  • Hoofdgerecht
Salade kip pindadressing

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal