Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Vega burgers met yoghurtsaus

Hamburgerbroodjes met vegetarische burgers van zoete aardappel, kikkererwten en bonen

Ingrediënten
  • 350 gr zoete aardappel
  • 120 gr kikkererwten (uit blik)
  • 120 gr cannellini bonen (uit blik)
  • 80 gr havermout
  • 1 rode ui
  • 1 ei
  • 2 eetlepels olijfolie
  • snuf paprikapoeder
  • Snuf Italiaanse kruiden
  • snuf peper en zout
  • Snuf cayennepeper
  • snuf peterselie
  • boter (om te bakken)
  • 5 hamburgerbroodjes
  • Hand rucola
  • ¼ komkommer
  • 2 tomaten
Voor de yoghurtsaus
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 3 eetlepels mayonaise
  • Flinke scheut citroensap
  • snuf peterselie
Benodigdheden
  • aardappelstamper

Bereiding
Schil de zoete aardappels en snijd ze in stukjes. Kook deze 15 minuten. Prak ze vervolgens samen met de kikkererwten en cannelonibonen met een aardappelstamper tot een puree. Snijd de rode ui fijn en voeg deze met de havermout, ei, paprikapoeder, Italiaanse kruiden, peper, zout, cayennepeper en peterselie toe aan het zoete aardappelmengsel. Kneed door elkaar. Vorm er vijf burgers van. Verwarm wat boter in een pan en bak de burgers op een middelhoog vuur aan beide kanten gaar.

Meng ondertussen de ingrediënten voor de yoghurtsaus door elkaar en zet aan de kant. Snijd de broodjes doormidden en beleg ze met rucola, plakjes tomaat en komkommer, de burger en de yoghurtsaus. Tip: rooster de broodjes even in de grillpan of boven de broodrooster voordat je ze belegt. Zo worden ze lekker knapperig.

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×