Zoete aardappel burgers met yoghurtsaus
Hamburgerbroodjes met vegetarische burgers van zoete aardappel, kikkererwten en bonen
ingrediënten
Voor de yoghurtsaus
Benodigdheden
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Schil de zoete aardappels en snijd ze in stukjes. Kook deze 15 minuten.
Prak ze vervolgens samen met de kikkererwten en cannelonibonen met een aardappelstamper tot een puree. Snijd de rode ui fijn en voeg deze met de havermout, ei, paprikapoeder, Italiaanse kruiden, peper, zout, cayennepeper en peterselie toe aan het zoete aardappelmengsel. Kneed door elkaar. Vorm er vijf burgers van. Verwarm wat boter in een pan en bak de burgers op een middelhoog vuur aan beide kanten gaar. -
Meng ondertussen de ingrediënten voor de yoghurtsaus door elkaar en zet aan de kant. Snijd de broodjes doormidden en beleg ze met rucola, plakjes tomaat en komkommer, de burger en de yoghurtsaus.
Tip: rooster de broodjes even in de grillpan of boven de broodrooster voordat je ze belegt. Zo worden ze lekker knapperig.