Visburger met dillesaus

Smeuige visburger van witvis op een broodje met tomaat, augurk en dillesaus, ook voor op de BBQ

Ingredienten
2 witvis filets (bv kabeljauw of tilapia a 150 gr per stuk)
2 bosuitjes
1 ei
30 gr paneermeel
peper en zout
Snuf cayennepeper
2 eetlepels bloem
4 eetlepels dikke griekse yoghurt 0%
verse takjes dille
2 tomaten
3 volkoren broodjes
blaadjes sla
plakjes augurk
olie om in te bakken
 
Bereiding
Hak de dille fijn en meng door de yoghurt en breng op smaak met een snufje peper en zout. Dep de vis droog en snijd de vis in grote stukken en doe deze samen met de grof gesneden bosui in de keukenmachine en maal fijn.
 
visburger 01
visburger 01
visburger 01visburger 01
Voeg het ei, peper, zout, cayennepeper en paneermeel toe en maal nog kort door. Verdeel het mengel in drieën. Vorm er met natte handen burgers van en haal ze door een laagje bloem. Verhit een klein scheutje olie in een koekenpan en bak de burgers een minuut of 7, draai ze halverwege om.
 
visburger 01
visburger 01
visburger 01visburger 01
Je kunt ze ook op de bbq bereiden. Snijd de broodjes open en leg er een paar blaadjes sla op. Leg de burgers er op en verdeel wat plakjes tomaat en augurk er op en serveer met de yoghurt dillesaus.
 

81 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.