Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Visburger met dillesaus

Smeuige visburger van witvis op een broodje met tomaat, augurk en dillesaus, ook voor op de BBQ

Ingredienten
2 witvis filets (bv kabeljauw of tilapia a 150 gr per stuk)
2 bosuitjes
1 ei
30 gr paneermeel
peper en zout
Snuf cayennepeper
2 eetlepels bloem
4 eetlepels dikke griekse yoghurt 0%
verse takjes dille
2 tomaten
3 volkoren broodjes
blaadjes sla
plakjes augurk
olie om in te bakken
 
Bereiding
Hak de dille fijn en meng door de yoghurt en breng op smaak met een snufje peper en zout. Dep de vis droog en snijd de vis in grote stukken en doe deze samen met de grof gesneden bosui in de keukenmachine en maal fijn.
 
visburger 01
visburger 01
visburger 01visburger 01
Voeg het ei, peper, zout, cayennepeper en paneermeel toe en maal nog kort door. Verdeel het mengel in drieën. Vorm er met natte handen burgers van en haal ze door een laagje bloem. Verhit een klein scheutje olie in een koekenpan en bak de burgers een minuut of 7, draai ze halverwege om.
 
visburger 01
visburger 01
visburger 01visburger 01
Je kunt ze ook op de bbq bereiden. Snijd de broodjes open en leg er een paar blaadjes sla op. Leg de burgers er op en verdeel wat plakjes tomaat en augurk er op en serveer met de yoghurt dillesaus.
 

Beoordeling (33 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes