Ga naar de inhoud
Visburger met dillesaus

Visburger met dillesaus

Smeuïge visburger gemaakt van witvis op een broodje met tomaat, augurk en een snelle dillesaus. Ook ideaal voor op de BBQ.

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 2 witvis filets ( bijv. kabeljauw 150 gr per stuk )
  • 2 bosuitjes
  • 1 ei
  • 30 gr paneermeel
  • peper en zout
  • Snuf cayennepeper
  • 2 eetlepels bloem
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt 0%
  • verse takjes dille
  • 2 tomaten
  • 3 volkoren broodjes
  • blaadjes sla
  • plakjes augurk
  • olie ( om in te bakken )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Hak voor het yoghurt sausje de dille fijn en meng door de yoghurt en breng op smaak met een snufje peper en zout en bewaar zolang in de koelkast.


  2. Doe de kabeljauw in de keukenmachine samen met de bosui. Voeg het ei, peper, zout, cayennepeper en paneermeel toe en maal nog kort door. Maal het niet te lang door anders wordt het te dun.


  3. Verdeel het mengel in drieën.


    visburger visburger visburger visburger
  4. Vorm er met natte handen burgers van en haal ze door een laagje bloem.


  5. Verhit een klein scheutje olie in een koekenpan en bak de burgers een minuut of 7. Draai ze halverwege om. Je kunt ze ook op de bbq bereiden.


    visburger visburger visburger visburger
  6. Snijd de broodjes open en leg er een paar blaadjes sla op. Leg de burgers er op en verdeel wat plakjes tomaat en augurk er op en serveer met de yoghurt dillesaus.