Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Visburger met dillesaus

Smeuige visburger van witvis op een broodje met tomaat, augurk en dillesaus, ook voor op de BBQ

Ingredienten
2 witvis filets (bv kabeljauw of tilapia a 150 gr per stuk)
2 bosuitjes
1 ei
30 gr paneermeel
peper en zout
Snuf cayennepeper
2 eetlepels bloem
4 eetlepels dikke griekse yoghurt 0%
verse takjes dille
2 tomaten
3 volkoren broodjes
blaadjes sla
plakjes augurk
olie om in te bakken
 
Bereiding
Hak de dille fijn en meng door de yoghurt en breng op smaak met een snufje peper en zout. Dep de vis droog en snijd de vis in grote stukken en doe deze samen met de grof gesneden bosui in de keukenmachine en maal fijn.
 
visburger 01
visburger 01
visburger 01visburger 01
Voeg het ei, peper, zout, cayennepeper en paneermeel toe en maal nog kort door. Verdeel het mengel in drieën. Vorm er met natte handen burgers van en haal ze door een laagje bloem. Verhit een klein scheutje olie in een koekenpan en bak de burgers een minuut of 7, draai ze halverwege om.
 
visburger 01
visburger 01
visburger 01visburger 01
Je kunt ze ook op de bbq bereiden. Snijd de broodjes open en leg er een paar blaadjes sla op. Leg de burgers er op en verdeel wat plakjes tomaat en augurk er op en serveer met de yoghurt dillesaus.
 

Beoordeling (36 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Feestelijke crème brûlée met besjes
Zalm in filodeeg
Kipcocktail met sinaasappel
Kerststol muffins
Crepe Suzette