Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Visburger met dillesaus

Smeuige visburger van witvis op een broodje met tomaat, augurk en dillesaus, ook voor op de BBQ

Ingredienten
2 witvis filets (bv kabeljauw of tilapia a 150 gr per stuk)
2 bosuitjes
1 ei
30 gr paneermeel
peper en zout
Snuf cayennepeper
2 eetlepels bloem
4 eetlepels dikke griekse yoghurt 0%
verse takjes dille
2 tomaten
3 volkoren broodjes
blaadjes sla
plakjes augurk
olie om in te bakken
 
Bereiding
Hak de dille fijn en meng door de yoghurt en breng op smaak met een snufje peper en zout. Dep de vis droog en snijd de vis in grote stukken en doe deze samen met de grof gesneden bosui in de keukenmachine en maal fijn.
 
visburger 01
visburger 01
visburger 01visburger 01
Voeg het ei, peper, zout, cayennepeper en paneermeel toe en maal nog kort door. Verdeel het mengel in drieën. Vorm er met natte handen burgers van en haal ze door een laagje bloem. Verhit een klein scheutje olie in een koekenpan en bak de burgers een minuut of 7, draai ze halverwege om.
 
visburger 01
visburger 01
visburger 01visburger 01
Je kunt ze ook op de bbq bereiden. Snijd de broodjes open en leg er een paar blaadjes sla op. Leg de burgers er op en verdeel wat plakjes tomaat en augurk er op en serveer met de yoghurt dillesaus.
 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×