Visburger met dillesaus

Smeuïge visburger gemaakt van witvis op een broodje met tomaat, augurk en een snelle dillesaus. Ook ideaal voor op de BBQ.

Hoofdgerecht 30 min

ingrediënten

voor 3 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Hak voor het yoghurt sausje de dille fijn en meng door de yoghurt en breng op smaak met een snufje peper en zout en bewaar zolang in de koelkast.

  2. Doe de kabeljauw in de keukenmachine samen met de bosui. Voeg het ei, peper, zout, cayennepeper en paneermeel toe en maal nog kort door. Maal het niet te lang door anders wordt het te dun.

  3. Verdeel het mengel in drieën.

  4. Vorm er met natte handen burgers van en haal ze door een laagje bloem.

  5. Verhit een klein scheutje olie in een koekenpan en bak de burgers een minuut of 7. Draai ze halverwege om. Je kunt ze ook op de bbq bereiden.

  6. Snijd de broodjes open en leg er een paar blaadjes sla op. Leg de burgers er op en verdeel wat plakjes tomaat en augurk er op en serveer met de yoghurt dillesaus.

Heeft het gesmaakt?
121 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!