Salade met frambozendressing
Frisse salade met avocado en walnoten en een heerlijke roze dressing van frambozen
15 M Minuten
Ingrediƫnten
Voor personen
-
1 zakje slamix
-
1 avocado
-
75 gr frambozen
-
4 eetlepels walnoten
-
2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
Dressing:
-
50 gr frambozen
-
2 eetlepels olie
-
1 eetlepel (witte wijn) azijn
-
Snuf peper en zout
-
1 eetlepel citroensap
-
1 eetlepel honing
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Doe alle ingrediƫnten voor de dressing in keukenmachine of mix ze met een staafmixer fijn.
-
Verdeel de sla over bordjes of kommetjes.
-
Snijd de avocado in plakken en verdeel samen met de frambozen over de salade.
-
Hak de walnoten grof en bestrooi samen met de Parmezaanse kaas er over. Besprenkel de salade met de frambozendressing. Lekker als lichte lunch of voorgerecht.
-
Tip: Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.
Heeft het gesmaakt?
97 stemmen
Ook lekker