Ga naar de inhoud
Wraps met gemarineerde speklap

Wraps met gemarineerde speklap

Probeer eens iets anders op je wrap en maak deze gemarineerde speklapjes met een oosterse twist.

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 400 gr ananas ( vers of uit blik )
  • 6 kleine tot middelgrote wraps
  • 6 speklappen
  • Scheut ketjap
  • snuf cayennepoeder
  • Snuf knoflookpoeder
  • Snuf kerriepoeder
  • 50 gr ijsbergsla
  • 0.5 komkommer
  • 3 eetlepels gebakken uitjes
  • Handje alfa alfa
  • Optioneel: yoghurtsaus

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de speklappen in grove stukken. Meng ze met de ketjap, cayennepoeder, knoflook en kerriepoeder. Laat eventueel marineren voor een intensere smaak maar is niet noodzakelijk. Bak de speklappen in een pan ca. 10 minuten.


  2. Verwarm ondertussen de wraps volgens de verpakking en snijd de ananas stukken en de komkommer in plakjes. Beleg de wraps met wat sla, komkommer, ananas, gebakken spek, alfa alfa en gebakken uitjes. Doe er als laatste een beetje saus over naar smaak.