Pasteitjes met champignons

Lekkere herfstige potjes uit de de oven met een romig mengsel met champignons en een knapperig dakje van bladerdeeg.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Hak de rode ui fijn. Verhit een koekenpan met een beetje boter of margarine en bak de ui, wortel en champignons met een beetje tijm.

 Smelt in een steel of soeppan 50 gr boter. Voeg de bloem toe en bak de roux 2 minuutjes. Giet dan de bouillon er beetje bij beetje bij terwijl je roert met een garde. Laat de saus wat indikken. Voeg dan de gebakken champignons, wortel en ui toe aan de ragoutsaus.

 Verdeel het mengsel over de 4 ovenschaaltjes. Vet de randen van de schaaltjes in en leg een plakje bladerdeeg erover en druk de randen aan de zijkant goed vast. Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg hiermee. Zet de pasteitjes met champignons 20 minuten in de oven tot het bladerdeeg mooi goudbruin en knapperig is.

57 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.