Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pasteitjes met champignons

Lekkere herfstige potjes uit de de oven met een romig mengsel met champignons en een knapperig dakje van bladerdeeg.

Ingrediënten

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Hak de rode ui fijn. Verhit een koekenpan met een beetje boter of margarine en bak de ui, wortel en champignons met een beetje tijm.

 Smelt in een steel of soeppan 50 gr boter. Voeg de bloem toe en bak de roux 2 minuutjes. Giet dan de bouillon er beetje bij beetje bij terwijl je roert met een garde. Laat de saus wat indikken. Voeg dan de gebakken champignons, wortel en ui toe aan de ragoutsaus.

 Verdeel het mengsel over de 4 ovenschaaltjes. Vet de randen van de schaaltjes in en leg een plakje bladerdeeg erover en druk de randen aan de zijkant goed vast. Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg hiermee. Zet de pasteitjes met champignons 20 minuten in de oven tot het bladerdeeg mooi goudbruin en knapperig is.

paddenstoel-pastei

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×