Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Mini pasteitjes met champignons

Schattige pasteitjes uit de oven gevuld met een romige ragout van champignons en wortel

Ingredienten
8 plakken deeg voor hartige taart, ontdooid
200 gr worteltjes (geschrapt)
250 gr champignons
50 gr boter
2 a 3 eetlepels bloem
Groentebouillon (max 500 ml)
1 theelepel gedroogde tijm
1 ui
 
Materialen
4 ovenschaaltjes of ovenpotjes
 
Bereiding
Snijd de worteltjes in stukjes en kook in een pan met water 5 minuten voor. Snipper de ui en bak 2 minuten in de helft van de boter. Snijd de champignons in plakjes en voeg toe aan de pan met ui en
bak 5 minuten. Voeg de andere helft van de boter toe en laat smelten.
 
pasteitje champignons 01
pasteitje champignons 01
pasteitje champignons 01
 
Roer de bloem door de champignons en voeg daarna beetje bij beetje de bouillon toe tot er een mooie saus ontstaat. Breng op smaak met de tijm. Giet de wortels af en schep door de champignonragout. Verwarm de oven op 200 graden. Vet de ovenschaaltjes in met een beetje boter. Druk 1 vel deeg per schaaltje er in. Vul het deeg bakje met de ragout.
 
pasteitje champignons 01
pasteitje champignons 01pasteitje champignons 01
Druk met bijvoorbeeld een glas rondjes (grootte van de schaaltjes) uit de overige plakken deeg en leg deze op de deegbakjes en druk de zijkanten iets vast. Bak de gevulde mini pasteitjes ongeveer 30 minuten in de oven
 
Houd ongeveer 2 pasteitjes per persoon aan als hoofdgerecht.
 
Beoordeling (12 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel