Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Wraps met krokante garnalen

Garnalen in een krokant jasje op een wrap met koolsalade, mango en chilisaus

Ingrediënten
  • 16 grote garnalen (ontdooid)
  • 1 bordje panko
  • 1 ei
  • 1 bordje bloem
  • 8 wraps (klein tot middelgroot)
  • 1 mango
  • 400 gr kool
  • sesamzaadjes
  • Sweet chilisaus
  • zonnebloemolie
Dressing
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel azijn
  • 125 ml zure room
  • 1 theelepel mosterd
  • snuf peper en zout
  • 2 eetlepels citroensap
Materialen
  • Oven met rek

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Zodra de oven op temperatuur is hang je de wraps op het ovenrek zodat ze naar beneden hangen. Bak ze in ongeveer 8 minuten licht bruin en knapperig. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Meng deze vervolgens door de gesneden kool. Dep de garnalen droog en haal ze door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en als laatste door de panko.

wraps_krokante_garnalen_01.jpg
wraps_krokante_garnalen_02.jpg
wraps_krokante_garnalen_03.jpg
wraps_krokante_garnalen_04.jpg

Bak de garnalen krokant in een pan met een klein laagje zonnebloemolie. Snijd de mango in blokjes. Vul de krokante wraps met wat koolsalade, stukjes mango en gepaneerde garnalen. Voeg een beetje sweet chili saus naar smaak toe en bestrooi met wat sesamzaadjes.

Tip: kun je geen panko (japans broodkruim) vinden, gebruik dan paneermeel.

Beoordeling (22 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst