Krokante aardappelsalade met feta
De krokante aardappelsalade is momenteel razend populair op social media. En aan deze versie met feta heb je maar een kwartiertje werk! Perfect voor bij een zonnige lunch of als bijgerecht bij je hoofdgerecht of een barbecue.
15 M + 25 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
1 kg krieltjes in schil
-
125 gr feta
-
Snuf oregano
-
peper en zout
-
2 scheutjes olijfolie
-
1 citroen
-
2 tenen knoflook
-
verse dille
-
Verse bieslook
-
3 eetlepels ingelegde rode ui
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Kook de krieltjes voor ongeveer 15 minuten tot ze bijna gaar zijn in een pan met water.
-
Meng in een kom de olijfolie met oregano, peper en zout, en de fijngehakte knoflook.
-
Verdeel de voorgekookte krieltjes over een bakplaat met bakapier. Plet de voorgekookte krieltjes met bijvoorbeeld een stevig glas.
-
Verdeel de kruidenolie over de geplette krieltjes. Snijd de citroen in schijven en leg deze op de aardappelen. Bestrijk ze met een beetje olie. Bak alles in een voorverwarmde oven op 220 graden gedurende 25 minuten tot de aardappelen goudbruin en krokant zijn.
-
Haal de gebakken citroenschijven van de aardappels af. Hak de citroenschijven heel fijn en meng dit met extra peper, zout en een beetje olijfolie om een dressing te maken.
-
Drizzle de citroendressing over de krokante aardappels. Verdeel de ingelegde rode ui en verbrokkelde feta over de aardappelen. Bestrooi royaal met verse dille en bieslook. Meng alles lichtjes voor het serveren.
-
Je kunt de krokante aardappelsalade lauwwarm serveren maar ook koud.
-
Bewaartip: Deze salade is het lekkerst als hij vers is, maar je kunt hem ook 1-2 dagen in de koelkast bewaren. Verfris de salade voor het serveren eventueel met wat extra verse kruiden en een scheutje olijfolie.
Heeft het gesmaakt?
5 stemmen
Ook lekker