Zalm met sesamkorst

Deze maaltijd met zalm in een krokant sesamkorstje is erg gezond door de toevoeging van veel groenten en een sausje van sojasaus.

Hoofdgerecht 20 min

ingrediënten

voor 2 porties

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Voeg wat olijfolie, peper en zout toe aan de cherrytomaatjes en pof ze ongeveer 10 minuten in de oven. Neem een bordje en strooi hier de sesamzaadjes over. Druk de zalmmoten aan beide kanten in de sesamzaadjes.

  2. Bak de zalmmoten in een eetlepel olie op laag vuur aan beide kanten 3 minuten tot het sesamzaad goudbruin is. Wok daarna de courgetti ongeveer 1 minuut in de sojasaus. Dien de groenten op met de zalm moot en cherrytomaatjes.

  3. Dit recept is gemaakt door Jaimy

Heeft het gesmaakt?
89 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.