Ga naar de inhoud
Salade met gerookte zalm en avocado

Salade met gerookte zalm en avocado

Een frisse salade met gerookte zalm, romige avocado en frisse komkommer met een eenvoudige mosterd dille dressing. Lekker met walnoten.

15 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 80 gr veldsla
  • 150 gr gerookte zalm
  • 1 avocado
  • 0.5 komkommer
  • 30 gr walnoten
  • Handje verse dille
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels mosterd dille saus
  • peper & zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Was de veldsla en de komkommer.


  2. Scheur de sla eventueel in kleinere stukken en snijd de komkommer in kwartjes.


  3. Snijd de verse dille fijn. Maak de dressing door de helft van de verse dille, olijfolie, mosterd dille saus en peper en zout met elkaar te mengen.


  4. Meng de sla met de komkommer en de 2/3 van de dressing goed door elkaar.


  5. Snijd de avocado in plakjes en de gerookte zalm in kleinere stukjes. Verdeel de avocado, zalm en walnoten over de salade. Verdeel de rest van de verse dille en de dressing erover.


    Serveer de salade meteen.


  6. Tip: Eet je de salade op een later moment? Doe de dressing er dan pas later overheen, zodat de sla niet slap wordt.