Ga naar de inhoud
Zoete puntpaprika soep

Zoete puntpaprika soep

Verse soep gemaakt van puntpaprika en zoete aardappel waardoor hij een tikje zoet van smaak is

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 2 grote puntpaprika’s
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 400 gr zoete aardappel ( geschild )
  • 1 tomaat
  • snuf paprikapoeder
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • peterselie

Materialen

  • Staafmixer

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper de ui en knoflook en fruit aan in een soeppan. Snijd de zoete aardappel, tomaat en puntpaprika in blokjes en voeg toe aan de pan. Voeg een flinke snuf paprikapoeder toe en bak 2 minuutjes.


  2. Giet dan de bouillon erbij en kook 15 minuten. Pureer de soep dan fijn met een staafmixer. Serveer de soep met een schepje yoghurt, wat verse peterselie en eventueel wat blokjes paprika.