Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zoete puntpaprika soep

Verse soep gemaakt van puntpaprika en zoete aardappel waardoor hij een tikje zoet van smaak is

Ingrediënten
  • 2 grote puntpaprika’s
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 400 gr zoete aardappel (geschild)
  • 1 tomaat
  • snuf paprikapoeder
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • peterselie
Materialen
  • Staafmixer

Bereiding
Snipper de ui en knoflook en fruit aan in een soeppan. Snijd de zoete aardappel, tomaat en puntpaprika in blokjes en voeg toe aan de pan. Voeg een flinke snuf paprikapoeder toe en bak 2 minuutjes.

Giet dan de bouillon erbij en kook 15 minuten. Pureer de soep dan fijn met een staafmixer. Serveer de soep met een schepje yoghurt, wat verse peterselie en eventueel wat blokjes paprika.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×