Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Zoete puntpaprika soep

Verse soep gemaakt van puntpaprika en zoete aardappel waardoor hij een tikje zoet van smaak is

Ingrediënten
  • 2 grote puntpaprika’s
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 400 gr zoete aardappel (geschild)
  • 1 tomaat
  • snuf paprikapoeder
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • peterselie
Materialen
  • Staafmixer

Bereiding
Snipper de ui en knoflook en fruit aan in een soeppan. Snijd de zoete aardappel, tomaat en puntpaprika in blokjes en voeg toe aan de pan. Voeg een flinke snuf paprikapoeder toe en bak 2 minuutjes.

puntpaprika_soep_01.jpg
puntpaprika_soep_02.jpg
puntpaprika_soep_03.jpg

Giet dan de bouillon erbij en kook 15 minuten. Pureer de soep dan fijn met een staafmixer. Serveer de soep met een schepje yoghurt, wat verse peterselie en eventueel wat blokjes paprika.

Beoordeling (199 stemmen)
Bewaar
E-mail
Print, by
Deel

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Perzik salade met krokante geitenkaas
Mexicaanse pastasalade met mais
Salade met falafel en mango
Kip teriyaki salade
Chimichurri salade met biefstuk
Print met
×