Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zoete puntpaprika soep

Verse soep gemaakt van puntpaprika en zoete aardappel waardoor hij een tikje zoet van smaak is

Ingrediënten
  • 2 grote puntpaprika’s
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 400 gr zoete aardappel (geschild)
  • 1 tomaat
  • snuf paprikapoeder
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • peterselie
Materialen
  • Staafmixer

Bereiding
Snipper de ui en knoflook en fruit aan in een soeppan. Snijd de zoete aardappel, tomaat en puntpaprika in blokjes en voeg toe aan de pan. Voeg een flinke snuf paprikapoeder toe en bak 2 minuutjes.

Giet dan de bouillon erbij en kook 15 minuten. Pureer de soep dan fijn met een staafmixer. Serveer de soep met een schepje yoghurt, wat verse peterselie en eventueel wat blokjes paprika.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×