Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Zoete puntpaprika soep

Verse soep gemaakt van puntpaprika en zoete aardappel waardoor hij een tikje zoet van smaak is

Ingrediënten
  • 2 grote puntpaprika’s
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 400 gr zoete aardappel (geschild)
  • 1 tomaat
  • snuf paprikapoeder
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • peterselie
Materialen
  • Staafmixer

Bereiding
Snipper de ui en knoflook en fruit aan in een soeppan. Snijd de zoete aardappel, tomaat en puntpaprika in blokjes en voeg toe aan de pan. Voeg een flinke snuf paprikapoeder toe en bak 2 minuutjes.

puntpaprika_soep_01.jpg
puntpaprika_soep_02.jpg
puntpaprika_soep_03.jpg

Giet dan de bouillon erbij en kook 15 minuten. Pureer de soep dan fijn met een staafmixer. Serveer de soep met een schepje yoghurt, wat verse peterselie en eventueel wat blokjes paprika.

Beoordeling (224 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette