Ga naar de inhoud
Zalm piccata

Zalm piccata

Zalmpannetje met een romige saus van bouillon met kappertjes en citroen

45 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 600 gr zalm ( 4 stukken )
  • 4 eetlepels bloem
  • peper en zout
  • Klontje boter
  • 150 ml bouillon
  • Scheut droge wijn
  • 100 ml room
  • 1 theelepel maïzena
  • 1 citroen
  • 1 knoflook
  • 1 sjalotje
  • verse peterselie
  • 1 eetlepel kappertjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Halveer de citroen en pers 1 helft uit. Besprenkel de zalm met een beetje citroensap en besprenkel met peper en zout. Bestrooi de zalm dan met de bloem en zorg dat hij helemaal bedenkt is. Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak de zalm ca 5 minuutjes, hij hoeft nog niet helemaal gaar te zijn. Haal de vis uit de pan en wikkel in aluminiumfolie. Hak de sjalot en knoflook fijn en fruit deze aan in de restjes boter in de pan. Blus af met een scheut witte wijn. Voeg ook de bouillon toe en 1 eetlepel van het citroensap en laat een paar minuutjes pruttelen.


  2. Meng ongeveer 1 theelepel maizena met een paar druppels water tot een papje en giet dit bij de saus en roer direct met een garde tot hij begint in te dikken. Roer dan ook de room er door en de kappetjes. Hak de peterselie fijn en roer deze door de saus. Leg de zalm terug in de pan en laat nog een paar minuten doorgaren in de saus. Serveer de zalm met een schijfje citroen en wat verse peterselie.


  3. Lekker met bijvoorbeeld risotto of gebakken aardappeltjes