Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zalm piccata

Zalmpannetje met een romige saus van bouillon met kappertjes en citroen

Ingrediënten

Bereiding

 Halveer de citroen en pers 1 helft uit. Besprenkel de zalm met een beetje citroensap en besprenkel met peper en zout. Bestrooi de zalm dan met de bloem en zorg dat hij helemaal bedenkt is. Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak de zalm ca 5 minuutjes, hij hoeft nog niet helemaal gaar te zijn. Haal de vis uit de pan en wikkel in aluminiumfolie. Hak de sjalot en knoflook fijn en fruit deze aan in de restjes boter in de pan. Blus af met een scheut witte wijn. Voeg ook de bouillon toe en 1 eetlepel van het citroensap en laat een paar minuutjes pruttelen.

 Meng ongeveer 1 theelepel maizena met een paar druppels water tot een papje en giet dit bij de saus en roer direct met een garde tot hij begint in te dikken. Roer dan ook de room er door en de kappetjes. Hak de peterselie fijn en roer deze door de saus. Leg de zalm terug in de pan en laat nog een paar minuten doorgaren in de saus. Serveer de zalm met een schijfje citroen en wat verse peterselie.

 Lekker met bijvoorbeeld risotto of gebakken aardappeltjes

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×