Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zalm piccata

Zalmpannetje met een romige saus van bouillon met kappertjes en citroen

Ingrediënten

Bereiding

 Halveer de citroen en pers 1 helft uit. Besprenkel de zalm met een beetje citroensap en besprenkel met peper en zout. Bestrooi de zalm dan met de bloem en zorg dat hij helemaal bedenkt is. Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak de zalm ca 5 minuutjes, hij hoeft nog niet helemaal gaar te zijn. Haal de vis uit de pan en wikkel in aluminiumfolie. Hak de sjalot en knoflook fijn en fruit deze aan in de restjes boter in de pan. Blus af met een scheut witte wijn. Voeg ook de bouillon toe en 1 eetlepel van het citroensap en laat een paar minuutjes pruttelen.

 Meng ongeveer 1 theelepel maizena met een paar druppels water tot een papje en giet dit bij de saus en roer direct met een garde tot hij begint in te dikken. Roer dan ook de room er door en de kappetjes. Hak de peterselie fijn en roer deze door de saus. Leg de zalm terug in de pan en laat nog een paar minuten doorgaren in de saus. Serveer de zalm met een schijfje citroen en wat verse peterselie.

 Lekker met bijvoorbeeld risotto of gebakken aardappeltjes

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×