Ga naar de inhoud
Aardbeiencharlotte

Aardbeiencharlotte

Maak van het dessert een feest met deze heerlijke yoghurt-aardbeien taart met lange vingers

30 M + 3 U opstijven

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 6 blaadjes gelatine
  • 250 gr aardbeien
  • 250 ml slagroom
  • 3 eetlepels suiker
  • 250 gr Griekse yoghurt
  • 2 pakjes lange vingers ( a 175 gr )
  • poedersuiker

Benodigdheden

  • Lint

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Week de gelatine 5 minuten in koud water. Prak ondertussen de helft van de aardbeien. Breng 2 eetlepels aardbeienpuree in een steelpan tegen de kook aan. Haal de pan van het vuur, knijp de gelatine uit en voeg toe aan de aardbeienpuree en roer totdat de gelatine is opgelost.


  2. Klop de slagroom stijf met de suiker. Spatel de yoghurt, het gelatinemengsel en de rest van de aardbeienpuree erdoor. Giet het mengsel in een kookpan van ca. 14 cm doorsnee. Bedek de bovenzijde met lange vingers.


  3. Laat de charlotte minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Snijd met een mes langs de rand zodat de charlotte los komt. Stort de charlotte op een bord. Plak de rest van de lange vingers tegen de rand en strik het lint erom.Verdeel de rest van de aardbeien over de charlotte en versier met poedersuiker en eventueel wat slagroom.