Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Aardbeiencharlotte

Maak van het dessert een feest met deze heerlijke yoghurt-aardbeien taart met lange vingers
Ingrediënten
6 blaadjes gelatine
250 gr aardbeien
250 ml slagroom
3 eetl suiker
250 gr griekse yoghurt
2 pakjes lange vingers (a 175g)
Poedersuiker
 
Materiaal
Lint
 
Bereiding
Week de gelatine 5 minuten in koud water. Prak ondertussen de helft van de aardbeien. Breng 2 eetlepels aardbeienpuree in een steelpan tegen de kook aan. Haal de pan van het vuur, knijp de gelatine uit en voeg toe aan de aardbeienpuree en roer totdat de gelatine is opgelost. Klop de slagroon stijf met de suiker. Spatel de yoghurt, gelatinemengsel en de rest van de aardbeienpuree erdoor. Giet het mengsel in een kookpan van ca 14 cm doorsnee. Bedek de bovenzijde met langevingers. Laat de charlotte minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Snijd met een mes langs de rand zodat de charlotte los komt. Stort de charlotte op een bord. Plak de rest van de lange vingers tegen de rand en strik het lint erom.Verdeel de rest van de aardbeien over de charlotte en versier met poedersuiker en eventueel wat slagroom.
Beoordeling (123 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel