Ga naar de inhoud
Garnalen in knoflook (gambas al ajillo)

Garnalen in knoflook (gambas al ajillo)

Een heerlijk tapasgerecht met garnalen, knoflook en naar smaak chilipeper. Dit Spaanse basis gerecht is lekker als borrelhapje.

15 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor schaaltjes

  • 200 gr garnalen ( rauw )
  • 4 tenen knoflook
  • Flinke scheut olijfolie
  • verse peterselie
  • 0.5 rode chilipeper
  • snuf cayennepeper
  • snuf peper en zout
  • Brood voor erbij

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de knoflook in dunne plakjes en hak de rode peper fijn . Doe deze samen in een kom met de garnalen en olijfolie. Breng op smaak met peper, zout en cayenne.Schep alles goed door elkaar.


  2. Bak de garnalen 3 a 4 minuutjes tot ze roze kleuren en gaar zijn. Bak ze niet te lang anders worden ze taai. Schep goed om.


  3. Doe de garnalen in (tapas)schaaltjes en garneer met wat peterselie. Serveer er wat brood bij om mee te dippen.