
Garnalen in knoflook (gambas al ajillo)
Een heerlijk tapasgerecht met garnalen, knoflook en naar smaak chilipeper. Dit Spaanse basis gerecht is lekker als borrelhapje.
15 M
Ingrediƫnten
Voor schaaltjes
-
200 gr garnalen ( rauw )
-
4 tenen knoflook
-
Flinke scheut olijfolie
-
verse peterselie
-
0.5 rode chilipeper
-
snuf cayennepeper
-
snuf peper en zout
-
Brood voor erbij
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snijd de knoflook in dunne plakjes en hak de rode peper fijn . Doe deze samen in een kom met de garnalen en olijfolie. Breng op smaak met peper, zout en cayenne.Schep alles goed door elkaar.
-
Bak de garnalen 3 a 4 minuutjes tot ze roze kleuren en gaar zijn. Bak ze niet te lang anders worden ze taai. Schep goed om.
-
Doe de garnalen in (tapas)schaaltjes en garneer met wat peterselie. Serveer er wat brood bij om mee te dippen.
Heeft het gesmaakt?
242 stemmen
Ook lekker