Garnalen in knoflook (gambas al ajillo)

Een heerlijk tapasgerecht met garnalen, knoflook en naar smaak chilipeper. Dit Spaanse basis gerecht is lekker als borrelhapje.

Hapjes en snacks 15 min

ingrediënten

voor 2 schaaltjes

Bereiding

  1. Snijd de knoflook in dunne plakjes en hak de rode peper fijn . Doe deze samen in een kom met de garnalen en olijfolie. Breng op smaak met peper, zout en cayenne.Schep alles goed door elkaar.

  2. Bak de garnalen 3 a 4 minuutjes tot ze roze kleuren en gaar zijn. Bak ze niet te lang anders worden ze taai. Schep goed om.

  3. Doe de garnalen in (tapas)schaaltjes en garneer met wat peterselie. Serveer er wat brood bij om mee te dippen.

Heeft het gesmaakt?
121 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!