Garnalen in knoflook (gambas al ajillo)

Een heerlijk tapasgerecht met garnalen, knoflook en naar smaak chilipeper. Dit Spaanse basis gerecht is lekker als borrelhapje.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: schaaltjes

Bereiding

Snijd de knoflook in dunne plakjes en hak de rode peper fijn . Doe deze samen in een kom met de garnalen en olijfolie. Breng op smaak met peper, zout en cayenne.Schep alles goed door elkaar.

Bak de garnalen 3 a 4 minuutjes tot ze roze kleuren en gaar zijn. Bak ze niet te lang anders worden ze taai. Schep goed om.

Doe de garnalen in (tapas)schaaltjes en garneer met wat peterselie. Serveer er wat brood bij om mee te dippen.

57 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!